torstai 2. elokuuta 2018

Vegaaninen mustaviinimarjapavlova

Hehei! Mustaviinimarjat alkavat kypsyä. :)


Ja koska kohta on viikonloppu, suosittelen miettimään jotain pientä kivaa sen kunniaksi. Ja mikäs sen ihanampaa kuin hyvä ruoka. Tällä kertaa suussasulavan (oikeasti vähän liian herkullisen) mustaherukkapavlovan muodossa.


Tein kakun vegaanisena versiona aterioijien toiveesta, ja ilokseni huomasin ettei maussa tarvinnut tinkiä ollenkaan. Soijavispi ei maistunut vahvasti soijaiselta, vaan oli mukavasti luontaisen makea.

Normaalisti lisäisin vispikerman joukkoon maitorahkaa, mutta vegaaniversiossa korvasin sen vaniljavanukkaalla. Ai että maistui hyvälle. :)

Tykkään myös tehdä pohjan aquafabaan. Se on vähemmän herkkä keltuaislipsahduksille, kostealle, ukkosta uhmaavalle kelille ym. Ja jälleen maku on sama kuin munaversiossa.

Kyllä pavlova vaan on ihan paras jälkiruoka!


Vegaaninen mustaviinimarjapavlova

1,5 dl aquafabaa (1 kikhernepurkin liemi)
1,5-2 dl sokeria

2 dl soijavispiä
150 g soijapohjaista vaniljavanukasta (esim. Planti)
2-3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 4 dl mustaherukoita
(oreganon, mintun tai muun yrtin kukkia tai mustaviinimarjapensaan lehtiä)

Tee marenkipohjat.

Valuta aquafaba talteen. Vatkaa se kovaksi vaahdoksi. Lisäile sokeri vatkaamisen loppupuolella pienissä erissä.

Levitä paperoidulle uunipellille kaksi pyöreää marenkipohjaa. Levitä pinta kauniiksi ja aaltomaiseksi.
Jos haluat, voit piirtää pohjan mallin paperille avuksi.

Paista pohjia 125-asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia. Voit käyttää kiertoilmaa.
Pohjat ovat valmiit kun ne irtoavat nätisti paperista ja ovat kuivia.

Nosta pohjat odottamaan ja jäähtymään. Jos säilöt niitä, niin ne säilyvät hyvin löysästi pinottuna esimerkiksi leivinpaperin alla suojattuna.

Juuri ennen tarjoamista vatkaa soijavispi. Lisää maitorahka ja sokeri. Maistele makeus sopivaksi, mutta muista että marenkipohjat ovat aika makeat.

Nosta ensimmäinen marenkilevy tarjoilulautaselle. Nostele päälle n. puolet vaahdosta. Ripottele päälle mustaherukoita.

Nosta päälle toinen levy, loppu vaahto ja mustaherukat. Koristele yrttien kukkasilla tai mustaviinimarjapensaan lehdillä.
(Vaahtoa voi jäädä vähän yli. Jos tuntuu tulevan liikaa, lusikoi loppu parempiin suihin. :))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti