Oijoi, miten ihanan erilaisen salaatin teimmekään eräänä kuumana päivänä!
Niin raikasta ja makeaa. Tämä herkku sopisi mainiosti minkä tahansa grilliruoan kaveriksi, mutta me söimme sen sillin ja uusien perunoiden kanssa. Nams!
Kiitos GRV 6/2018 tästä reseptistä, jota tietysti muuttelin pikkaisen. :)
Tomaattisalaatti ja hernegremolata (2:lle -3:lle)
2-3 isoa tomaattia
1/2 l pinaatinlehtiä
1 punasipuli (tai kevätsipuli)
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl muscovadosokeria
n. 1/2 tl suolaa
mustapippuria
n. 200 g (pakaste)herneitä
1/2 sitruunan kuori raastettuna
reilu 1 rkl sitruunamehua
1 valkosipulinkynsi
(tuoreita yrttejä, esim basilikaa)
Laita sipulit marinoitumaan vähintään pari tuntia ennen tarjoamista.
Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi ja yhdistä kaikki aineet. Nosta jääkaappiin.
(Sulata herneet huoneenlämmössä / vesihauteessa.)
Laita herneet kulhoon ja murskaa niitä vähän haarukalla. Pese sitruuna ja raasta kuori.
Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja anna makuuntua hetkosen.
Viipaloi tomaatit. Rakenna salaattipeti niistä ja pinaatinlehdistä.
Kumoa päälle herneet. (Lisää yrtit.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti