Banaanipiirakka mielletään yleensä amerikkalaiseksi reseptiksi. Ja onhan se, olen aiemmin kokkaillut esim. tämmöistä ihanan vaniljaista versiota.
Mutta tällä kertaa piirakka valmistettiin ah-niin perisuomalaisella tavalla.
Idean tähän tyyliin sain ihan sattumalta. Lähdimme lomareissuun ja iso kasa banaaneja uhkasi jäädä tummumaan. Viipaloin ne ja heitin pakastimeen ajatuksenani tehdä joskus niistä maapähkinävoijäätelöä.
Mutta sitten meille tulikin vieraita, enkä ehtinyt kauppaan. And one thing led to another... :)
Aivan ihanan pehmeä piirakka tästä syntyi. Kannattaa myös jättää paisto mielummin paria minuuttia vajaaksi kuin päästää liian kuivaksi.
Suomalainen banaanipiirakka
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
3-4 banaania
1 (kevyt) kermaviili
1 muna
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita.
Yhdistä keskenään vehnäjauho, kardemumma leivinjauhe ja suola, ja lisää nekin taikinaan.
Voitele ja jauhota piirakkavuoka.
Levitä ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
(Jos käytät pakastettuja banaaneja, sulata ne mikrossa. Pakastetut banaanit ovat pehmeämpiä ja "makeampia".)
Viipaloi banaanit. Levitä ne piirakkapohjalle.
Sekoita keskenään kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada banaanien päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti