maanantai 7. joulukuuta 2020

Aasian makuinen graavilohi

Joulu tulla jolkottaa! :D 

Sitä silmällä pitäen vihdoin julkaisen muutaman vuoden takaisen joululohen, josta on sittemmin tullut vakioelementti joulupöydässämme.


Aasian makuinen graavilohi

1-2 nori-arkkia
1-2 limen tai 1 sitruunan kuori raastettuna
iso kourallinen tuoretta korianteria
loraus limen / sitruunan mehua
oman maun mukaan suolaa (itse en käytä kovin paljoa)
n. 1 tl sokeria
hieman 

Poista lohesta nahka. Jos lohi on kovin paksu, voit leikata sen jo nyt viipaleiksi ja asetella viipaleet limittäin siten, että leikkuupintoja tulee vähän enemmän näkyviin.

Murskaa nori-arkit. Pese ja raasta limes/sitruunan kuori.

Ripottele lohelle suolaa ja hieman sokeria. Lisää myös kuoriraaste, norirouhe ja kourallinen korianteria.

Kääri lohi kelmuun tiiviisti ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi / seuraavaan päivään.

Viipaloi ennen tarjoamista (jos et jo tehnyt niin), ja lisää päälle vielä tuoretta korianteria ja hieman sitruunan / limen mehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti