Nams, tämä leipä on herkkullista. Todella herkullista.
Ja miten kaunis tarjottava. Tykkään monesti kahvin kera tarjota jotain pientä suolaista, ja tämä sopii siihen loistavasti.
Ajattelin, että tämä leipä olisi myös oiva tuliainen / ruokalahja. :)
Salvia-pähkinäleipä
1 pss kuivahiivaa
1/2 dl kurpitsansiemeniä (ja/tai muita siemeniä)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
6 dl sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
n. 2 rkl oliiviöljyä
1 - 1,5 dl pieneksi rouhittuja pähkinöitä
1/2 dl kurpitsansiemeniä (tai muita siemeniä)
n. 2 rkl kuivattua salviaa (tai jos löytyy tuoretta)
merisuolahiutaleita
Lämmitä vesi reilusti hiivan heräämislämpöön. Sekoita joukkoon hunaja, öljy ja suola. Lisää myös kurpitsansiemenet.
Lisää jauhoja hissukseen. Alusta kunnolla, ainakin 10 minuuttia, jotta saat hyvän sitkon. Taikinan tulee olla pehmeää, mutta käsiteltävää.
Anna taikinan kohota liinan alla 1/2 - 1 h.
Kauli takina suorakaiteeksi, n. 1 cm paksuksi levyksi. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele reilusti rouhittuja pähkinöitä ja kurpitsansiemeniä sekä salviaa.
n. 2 rkl kuivattua salviaa (tai jos löytyy tuoretta)
merisuolahiutaleita
Lämmitä vesi reilusti hiivan heräämislämpöön. Sekoita joukkoon hunaja, öljy ja suola. Lisää myös kurpitsansiemenet.
Lisää jauhoja hissukseen. Alusta kunnolla, ainakin 10 minuuttia, jotta saat hyvän sitkon. Taikinan tulee olla pehmeää, mutta käsiteltävää.
Anna taikinan kohota liinan alla 1/2 - 1 h.
Kauli takina suorakaiteeksi, n. 1 cm paksuksi levyksi. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripottele reilusti rouhittuja pähkinöitä ja kurpitsansiemeniä sekä salviaa.
Rullaa taikina tiukalle rullalle. Leikkaa rulla pitkittäin kahtia ja taita leikkauspinta ylöspäin.
Nostele puolikkaita toistensa ympäri, jotta saat kierteen. Pyöräytä seppeleeksi ja nipistä päät limittäin yhteen. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Asettele kierteet kauniisti. :)
Ripottele päälle vielä hieman oliiviöljyä ja suolahippusia. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 - 25 minuuttia. Anna levätä ja jäähtyä tovi ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti