lauantai 13. huhtikuuta 2019

Raikas mansikka-basilikapiirakka

Tyttäreni nimipäiviä vietettiin eilen. Havaitsimme asian aamupalapöydässä ja pieni juhlija toivoi mansikkakakkua. :) Downgradesin toiveen piirakaksi ja päätin kokeilla jotain uutta. Niinpä yhdistin tyttäreni lempimakuja vaniljaa ja mansikkaa ja tuunasin piirakkaa vielä aikuiseen makuun lisäämällä tuoretta basilikaa.


Basilika antoi tosi kivan säväyksen. Jos kaikki syöjät olisivat olleet aikuisia, olisin lisännyt sitä reilusti enemmän.

Paahdettu valkosuklaa oli erittäin herkullista; kinuskista ja rapsakkaa. Minulla tosin pääsi tällä kertaa suklaat olemaan uunissa 30 s liian kauan, kun piti pelastaa taapero pois tiskikoneesta. :)

Hyvää oli silti. :)


Mansikka-basilikapiirakka

100g voita tai margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
2 ¼ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150 - 200 g vaniljarahkaa tai skyriä
kourallinen tuoretta basilikaa
n. 3-4 dl (pakaste)mansikoita
(2 rkl maissitärkkelystä)

n. 40 g valkosuklaata


Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna.
Lisää myös jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. 

Kääräise taikina kelmuun ja nosta kylmään n. 1/2 tunniksi - pariksi tunniksi.

Painele taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paina taikinan keskelle taiteltu folio, joka estää taikinan liian kohoamisen.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Vahdi, ettei reunat kärähdä.

Rouhi valkosuklaa ja levitä rouhe leivinpaperille. Paahda 225-asteisessa uunissa n. 2-3 minuuttia. Ole tarkkana, sillä valkosuklaa menee hetkessä liian tummaksi (kuten minulla meni :)).

Vaahdota vaniljakastike. Lisää vaniljarahka ja pieneksi silputtu basilika. Taittele seoksen joukkoon (sulaneet ja valutetut) palastellut mansikat.
Lisää halutessasi maissitärkkelystä seokseen, niin saat typäkämmän moussen.

Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle halutessasi hieman mansikkamehua ja basilikanlehtiä.

Ripottele lopuksi päälle jäähtynyt ja rouhittu paahdettu valkosuklaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti