Hedelmä-ricottapiirakka
200g digestive-keksejä
100g voita tai margariinia
1,5 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
250g ricottaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
reilu 1/2 dl hunajaa
1/2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
reilu pala hunajamelonia
kaksi nektariinia
1 omena (tai suunnilleen 750g hedelmiä)
vajaa 1 dl hunajaa
1/2 sitruunan mehu
1 rosmariinin oksa
pinjansiemeniä
Tee ensin pohja.
Murskaa digestive-keksit ja sekoita niihin rosmariini ja voi.
Painele taikina leivinpaperille vuoratun vuoan pohjalle. Tee n. 1 cm korkeat reunat.
Nosta pohja jääkaappiin kovettumaan ainakin puoleksi tunniksi.
Käsittele seuraavaksi hedelmät. Pese ne ja viipaloi / pilko sopiviksi paloiksi. Aika ohuet, eikä liian suuret, että niitä on suht helppo lusikoida. :)
Laita pannulle hunaja, sitruunan mehu ja rosmariini. Anna kiehahtaa ja laita hedelmät pannulle. Keittele hedelmiä muutama minuutti varovasti käännellen, kunnes ne pehmenevät.
Nostele hedelmät laakealle lautaselle jäähtymään.
Keittele pannulla olevaa nestettä vielä pari minuuttia, että se hieman paksunee. Jätä odottamaan ja jäähtymään.
Sekoita keskenään ricotta, tuorejuusto, hunaja, sitruunankuori sekä -mehu.
Nosta pohja tarjoilulautaselle. Levitä päälle ricottatäyte sekä jäähtyneet hedelmät. Valuta päälle vielä hedelmien mehut. Jätä rosmariinin oksa pois.
Paahda pinjansiemenet nopeasti kuumalla pannulla. Ripottele piirakan päälle. Tarjoa heti.
maanantai 18. heinäkuuta 2022
Hedelmä-ricottapiirakka
Kesän paras piirakka. :) Muokattu Glorian ruoka ja viini -lehden numerosta 5/22.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti