Tämä kakku on kiva, koska vaikka maut lainataan Snickersistä ja meininki on aika tuhtia, on jugurttipohjainen massa kuitenkin aika raikas. Suosittelen! :)
Tein kakun hyvin nopeasti, enkä ehtinyt panostaa koristeluun yhtään (!!), vaan kirjaimellisesti heitin täytteet päälle 30 sekunnissa... Mutta hyvin toimii siis tämmöisenä pikakakkuna! Koko kakun valmistamiseen meni n. 17 minuuttia alusta loppuun, sisältäen keittiön siivouksen.
Snickers-juustokakku (n. 24 cm vuoka)
200g digestive-keksejä
100g voita
3dl karamellin makuista jugurttia (esim. Rainbow'n karamelli-kermajugurtti)
200g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 liivatelehteä
loraus vettä
2-3 snickers-patukkaa
vajaa 1dl suolapähkinöitä
1-2 snickers-patukkaa
suolapähkinöitä
(n. 50g suklaata)
Tee pohja. Murskaa keksit ja lisää niihin sula voi. Sekoita tasaiseksi ja painele paperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Tee pienen pienet reunat, jottei taikina pääse vuotamaan.
Nosta jääkaappiin kovettumaan n. puoleksi tunniksi.
Tee täyte.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kannattaa myös nostaa snickersit pakastimeen vähäksi aikaa ennen rouhimista, hajoavat siistimmin.
Vatkaa vaniljavaahto kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa astiassa keskenään karamellijugurtti ja tuorejuusto.
Kuumenna n. 2 rkl vettä kattilassa, ja sulata siihen lionneet liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana jugurtti-tuorejuustoseokseen reippaasti sekoittaen.
Sekoita jugurtti-tuorejuustoseos vaniljavaahdon kanssa.
Rouhi snickers-patukat ja suolapähkinät haluamasi kokoisiksi palasiksi.
Kaada puolet täytteestä pohjan päälle. Ripottele snickersejä ja pähkinöitä ja painele niitä täytteeseen. Kaada loppu täyte päälle, ja tunge vielä loputkin snickersit ja pähkinät joukkoon. Yritä kuitenkin jättää pinta tasaiseksi, ettei nötösiä näy.
Nosta kakku jääkaappiin kovettumaan muutamaksi tunniksi / yön yli.
Koristele rouhituilla snickerseillä ja suolapähkinöillä.
Sekä halutessasi myös sulatetulla suklaalla. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti