Ei ehkä kaunein kakku, mutta voi miten mehevä ja herkullinen! Etenkin, kun kakun tekee korkeareunaiseen, vähän pienempään vuokaan.
- 500 g omenoita (kotimaiset toimi ihanasti)
- 130 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 munaa
- 1 keltuainen
- 3 dl sokeri
- 1 tl vaniljasokeria
Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi pannulla, ja ota siitä 1 dl sivuun odottamaan.
Paista omenoita pannulla voissa n. 10 min, kunnes ne pehmenevät. Anna vähän jähtyä.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
Kääntele vaahtoon kuivat aineet ja 1 dl sulaa voita. Kääntele lopuksi joukkoon omenat.
Voitele ja jauhota korkeareunainen vuoka. Kaada taikina vuokaa. Paista 180-asteessa n. 35 - 40 minuuttia.
Anna jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon tai vaniljajätskin kanssa.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.
Kääntele vaahtoon kuivat aineet ja 1 dl sulaa voita. Kääntele lopuksi joukkoon omenat.
Voitele ja jauhota korkeareunainen vuoka. Kaada taikina vuokaa. Paista 180-asteessa n. 35 - 40 minuuttia.
Anna jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon tai vaniljajätskin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti