maanantai 31. heinäkuuta 2023

Kesän paras nuudelisalaatti

Olen tehnyt tänä kesänä pariin otteeseen aika herkullista salaattia, joka toimii loistavasti pääruokanakin.

Tarjosin salaattia ensin juhlissa osana muita tarjoiluja, mutta sama kaava toimi erinomaisesti myös perheen kesäateriana - pääraaka-aine meni vaihtoon ja lisukkeetkin osittain, mutta rakenne ja ihana maustekastike pysyivät samana. :) 

Yllä valtava röykkiö salaattia broileriversiona juhlissa. Ja alla pienempi annos perheen kesäpöydässä jauhelihalla ryyditettynä. Hyvin voit jättää myös kaikki lihat pois, sillä täytteitä on niin runsaasti, että lihaa ei välttämättä kaipaa laisinkaan.


Paras nuudelisalaatti

150 - 200 g nuudeleita (maustamattomia)
4 porkkanaa

salaattia
pari isoa tomaattia tai vaikka paahdettua kukkakaalia
n. 1/2 kurkkua
2-3 kesäsipulin vartta
1 kesäsipulin sipuli
iso pala jotain makeaa melonia (minulla galia-melonia)

maustamatonta broileria tai jauhelihaa (400g jauhelihaa meidän 5-henkiselle perheelle, 600 g broileria isoon salaatiin osaksi juhlatarjoiluja)
yrttejä (korianteria tai basilikaa)
1/2 - 1 tuoretta chiliä

maustekastike:
2-3 valkosipulinkynttä
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
3 rkl limemehua
3 rkl kalakastiketta
3 rkl esim. omenaviinietikkaa
pieni loraus seesamiöljyä
1 rkl hunajaa

Tee ensin maustekastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Jos hunajasi on kiinteää sorttia, lämmitä sitä mikrossa ihan pieni hetki, niin saat sen juoksevaksi.

Keitä ja valuta nuudelit. (Paista lihat.)
Kuori ja raasta porkkanat. Yhdistä porkkanaraaste ja lämpimät nuudelit. Sekoita puolet maustekastikkeesta niihin.

Pilko kasvikset. Kokoa salaattipeti (jos käytät laakeaa lautasta, voit jättää keskelle vähän "tyhjää tilaa", jonka päälle nostat nuudelit. Nosta pedin päälle nuudeli-porkkanaseos. Lisää muut kasvikset nuudeleiden ja salaatin päälle. Lisää (myös liha ja) viimeiseksi kevätsipulin varret, yrtit ja pieneksi pilkottu chili.

Nostele vielä lusikalla koko komeuden päälle maustekastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti