Nämä maailman parhaat omenamuffinssit syntyivät hetkessä lauantaiaamun ratoksi.
Leivoimme näitä muffinsseja viisivuotiaan tyttäreni kanssa. Hän oli puikoissa, luki reseptiä, ja minä neuvoin ja jeesin. Meni upeasti!
Käytimme pakastimessa pehmenneitä omenia, ja ne toimivat varmaan paremmin kuin tuoreet. Niin pehmeä ja suussa sulava oli lopputulos.
Voi hitsi näistä tuli herkullisia. Tuli syötyä aika monta. :)
Omenamuffinssit (n. 17-18 kpl)
3 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl rypsiöljyä
5 dl pieniä omenakuutioita (otin pakastimesta)
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
Muruseos:
75 g margariinia
1 dl sokeria
2,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää öljy nauhana.
Lisää pieneksi pilkotut omenanpalat.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Nostele taikina lusikalla muffinssivuokiin, joissa on paperit.
Tee muruseos. Sulata margariini. Lisää sokeri, kaurahiutaleet, jauhot ja kaneli. Ripottele muruseos muffinssien pinnalle.
Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.