maanantai 11. kesäkuuta 2012

Grillatut broilerinsydämet

Tämän jokseenkin synkän otsikon alle kätkeytyy resepti, joka tietyissä piireissä kohottaa kulmakarvoja. Meidän perheessä kyseinen herkku on jo vakkarikamaa, mutta silti aikaansaa joka kerta tyytyväisiä ja onnellisia huokauksia.

Oletteko koskaan maistaneet broilerin sydämiä? Jos ette, pidätte minua tällä hetkellä pöhkönä, joka syö kaiken, mitä eteen laitetaan. Jos olette, tiedätte mistä puhun. 
Olin pari vuotta sitten Hakaniemen kauppahallissa ostamassa pääsiäislammasta. Tiskillä tilatessani katseeni hakeutui viereiseen laariin. Mitä ihania pieniä, tuoreen vaaleanpunaisia pallukoita siinä olikaan!
Silmät mielenkiinnosta vilkkuen kyselin lihamestarilta, mihin broilerin sydämiä oikein käytetään, miten niitä voi valmistaa ja ovatko ne hyviä. Mies innostui ja totesi, että ”Ne jotka eivät ymmärrä omaa parastaan, syöttävät niitä kissoilleen. Minä paistan pannulla, ripautan päälle suolaa ja pippuria ja syön sellaisenaan.”

Ostin välittömästi pussillisen broilerin sydämiä (ja maksoja) ja suuntasin kotiin. Muistin onneksi lampaankin. 


Tässä sydämet ovat soijamarinadissa, eli yleensä ne eivät ole näin ruskeita ja kosteita. :)


Ja voi että, sydämet olivat ihania! Maku on lihaisa, mutta mieto. Ei millään tavalla ”sisäelinmäinen”. Sydänhän on lihas! Eikä sydämissä todellakaan ollut mitään jänteitä, kalvoja tai muita ”ällötyksiä”. Täydellinen suupala kaiken kaikkiaan.

Sydämet esiintyvät yhä pöydässämme useimmiten lihamestarin reseptillä; pannulla paistettuna, suolalla ja pippurilla maustettuna. Mutta ne taipuvat vaikka mihin muuhunkin! Tässä yksi parhaimmista.Sydänvartaat (3 kpl)

300 g broilerin sydämiä
2 rkl soijaa
3 valkospulinkynttä
Tuoretta oreganoa

Murskaa valkosipulit ja yhdistä ne soijan ja oreganon kanssa marinadiksi. Marinoi sydämiä seoksessa muutama tunti. Töki sydämet varrastikkuihin ja grillaa miedolla lämmöllä, kunnes pinta ruskettuu ja sydämet ovat läpeensä kypsiä. Ripottele lautaselle vielä päälle sormisuolaa ja tuoretta oreganoa.Söimme vartaita tällä kertaa grillattujen kesäkurpitsoiden ja herkkusienien, nyytissä kypsennettyjen sipuleiden sekä grillissä paahdettujen perunoiden kera. Ja salaatin. :) Hyvää oli, täytyy suunnata taas Hakaniemeen.

Jos tämän kirjoituksen jälkeen mielenkiintonne heräsi, ja aiotte kokeilla broilerin sydämiä, sulkeudutte suosiooni. Jos ette, tervetuloa meille maistamaan. Vakuutan teidät.Viikonlopun mökkitunnelmia... La classe!


2 kommenttia:

  1. Koska saa tulla grillaamaan? Noin 2 vuoden hehkutuksen jälkeen en vieläkään ole maistanut, taitais olla aika? Joskus mä vielä ehdin sinne kauppahalliin...

    VastaaPoista
  2. Ostin etnisestä kaupasta vahingossa. Luulin ostaneeni broilerin maksoja, jotka ovat jo tuttu juttu. Kokeilenpa grillata sydämiä.

    VastaaPoista