maanantai 6. elokuuta 2012

Naudan grillaus ja yrttivoi: Meuh! dit la vache

Vuorossa lihan (mutta ei valokuvauksen) iloja part deux. :)

Huomatkaa iloiseti läikehtivää hehkua tuova tempranillo. :)

Mieheni paistoi meille kesän parhaat pihvit naudan ulkofileestä.
Ateria oli niin täydellinen, että minun on jatkettava lihajulistustani.

Tietyissä asioissa (eli kaikissa) olen ehdoton ja hyvin tuomitseva. Suurin vääryys on puhkikärtsätty liha. Kuten jo aiemminkin sanoin.

Jos sinulla on kimpale ihanaa lihaa, muista tämä: syöjät odottavat nautaa, nauta ei odota syöjää. La vache n'attend pas.

Hyvä naudan pihvi ei kaipaa mielestäni muuta kuin suolaa ja pippuria. Jos kuitenkin haluat lisämehukkuutta, suosittelen esimerkiksi yrttivoita. Ja samainen yrttivoi toimii upeasti uusien perunoiden kera, eli kannattaa tehdä sitä joka tapauksessa. :)


Naudan ulkofilepihvien grillaus

Ota liha huoneenlämpöön lämenemään tuntia - paria ennen h-hetkeä. Ripauta päälle aavistus suolaa.

Tee kaikki valmistelut: kata pöytä, tee salaatti, keitä perunat, nostele mausteet pöytään.

Kuumenna pallogrilli hehkuvaksi. Tai jos käytät kaasugrilliä, väännä höngät täysille ja anna grillin lämmetä viitisen minuuttia ennen paistelua.

Huuda jengi pöytään istumaan. Tarjoa vaikka lasi viiniä, jotta pysyvät tyytyväisinä. :)

Paista pihvejä OIKEASTI vain 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Näin lopputulokseksi tulee ihanan medium, supermehukas, uskomattoman maukas, täydellinen pihvi.

Laita päälle nokare yrttivoita tai sormisuolaa ja pippuria.


Ja tällainen siitä tulee... Oijoi...


Yrttivoi

noin 75 g margariinia tai voita
n. 8 isoa tuoretta basilikanlehteä
n. 5 oksaa tuoretta oreganoa
n. 5 oksaa tuoretta timjamia
n. 5 lehteä inkivääriminttua
2 valkosipulinkynttä

Pilko kaikki yritit pieneksi. Murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita yrit ja sipulit voihin. Maut voimistuvat, jos maltat seisottaa voita muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.

Voit käyttää mitä tahansa suosikkiyrttejäsi. Nämä ovat minun lempparini. :)

Yrttivoi on suorastaan uskomattoman hyvää uusien perunoiden kera!




1 kommentti: