Ja tästä syystä päätin julkaista reseptin, jota ei ole pakko noudattaa orjallisesti. Toimikoon se inspiraationa kaikille: savukalaa voi käyttää vaikka ja mihin.
Noin sinne on kaunis ämpärikin päässyt kuvaan... |
Savuahvensalaatti (3:lle)
2 - 3 savustettua ahventa
n. 5 keskikokoista keitettyä perunaa
2 kevätsipulia
1/2 pienestä hunajamelonista
avomaankurkku
viinisuolaheinää
tuoretta korianteria
suolaa
pippuria
Savusta ahvenet ja keitä perunat (vaikka edellisenä päivänä). Anna jäähtyä.
Kuori ja pilko avomaankurkku ja hunajamleoni. Pilko perunat suupalan kokoisiksi. Pieni viinisuolaheinän lehdet, silppua sipuli renkaiksi ja varret isoiksi paloiksi. Kokoa salaattipohja.
Paloittele ahvenet isoiksi suupaloiksi ja nostele ahvenet salaatin päälle. Rouhi annoksen päälle suolaa ja pippuria, ja silppua tuoretta korianteria.
Ja pitää hieman hehkuttaa, että kyllä näin komealla ja itse tehdyllä terassilla kelpaa syöpötellä ja grillailla. Juu, se valmistui vastikään. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti