sunnuntai 11. elokuuta 2013

Savuahvensalaatti

Savustaminen on hauskaa mökkipuuhastelua ja lopputulokset yleensä mahtavia. Niin kävi myös tämän savuahvensalaatin kera, että lopputulos suorastaan yllätti herkullisuudellaan.

Ja tästä syystä päätin julkaista reseptin, jota ei ole pakko noudattaa orjallisesti. Toimikoon se inspiraationa kaikille: savukalaa voi käyttää vaikka ja mihin.

Noin sinne on kaunis ämpärikin päässyt kuvaan...
Voit vaihdella salaatin aineksia omien mieltymysten mukaan. Mutta pidä huoli että mukana on jotain makeaa ja raikasta (tässä tapauksessa hunajamelonia), perunaa, sipulia ja korianteria. Sekä tietysti sitä ihanaista savukalaa.


Savuahvensalaatti (3:lle)

2 - 3 savustettua ahventa
n. 5 keskikokoista keitettyä perunaa
2 kevätsipulia
1/2 pienestä hunajamelonista
avomaankurkku
viinisuolaheinää
tuoretta korianteria
suolaa
pippuria

Savusta ahvenet ja keitä perunat (vaikka edellisenä päivänä). Anna jäähtyä.

Kuori ja pilko avomaankurkku ja hunajamleoni. Pilko perunat suupalan kokoisiksi. Pieni viinisuolaheinän lehdet, silppua sipuli renkaiksi ja varret isoiksi paloiksi. Kokoa salaattipohja.

Paloittele ahvenet isoiksi suupaloiksi ja nostele ahvenet salaatin päälle. Rouhi annoksen päälle suolaa ja pippuria, ja silppua tuoretta korianteria.


Ja pitää hieman hehkuttaa, että kyllä näin komealla ja itse tehdyllä terassilla kelpaa syöpötellä ja grillailla. Juu, se valmistui vastikään. :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti