perjantai 22. marraskuuta 2013

Limemarinoidut herkkusienet

On viiiikonloppu eessä taas *viikonloppu, viikonloppu, viikonloppu, viikonloppu*...

Ja sehän tarkoittaa hitaampaa rytmiä, kynttilöitä, hyvää ruokaa, punaviiniä, rakkautta, kotoilua... Ja hyvien ystävien tapaamista! Ykkös-O, täältä tullaan! :)


Jos järkkäät sortin tai toisen get-togetheriä, johon kaipaat helposti valmistuvaa mutta ah-niin-herkullista murkinaa, kokeile vaikka limemarinoituja herkkusieniä. (Varoitus, voimakkaat maut asettavat haasteen viinille, suosittelen kuohuviiniä. Heh, kuten aina. :) )

Limemarinoidut herkkusienet sopivat hyvin alkupalaksi, lisukkeeksi tai salaatiksi. Kokeile tarjota vaikka salaattikääryleessä.



Limemarinoidut herkkusienet 

250 g tuoreita herkkusieniä
1 punasipuli
1 lime
loraus oliiviöljyä
1 cm pätkä inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chili / chilijauhetta
muutama oksa tuoretta oreganoa (tai korianteria)
suolaa
pippuria

Pilko herkkusienet reiluiksi paloiksi.
Pese lime, raasta sen kuori ja purista mehu taltee. Kuori ja raasta inkivääri. Jauha kuivattu chili.

Yhdistä kaikki aineet kulhossa. Lisää kuitenkin inkivääriä ja limeä vähitellen, ettei maku yhtäkkiä tulekin liian voimakkaaksi.

Anna sienten marinoitua kylmässä 15 minuutista muutamaan tuntiin.


2 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä vallan maukas resepti! Sunnuntaidinnerillä varsinainen hitti ja loput sekoittelin iltapalasalaattiin. Maanantai oli pelastettu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella kiva kuulla! Ja kiitos kommentista, sillä sen ansiosta muistin taas itsekin tämän reseptin. :D Pitääpä tehdä taas!

      Poista