sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kasvimaa kesäkuussa

Eilinen oli jännä päivä: Jukolan ja Venlojen viesti -päivä! :) 
Ja mikä sopisikaan paremmin kisan seurailutunnelmiin (harmittavasti tänä vuonna kotoa käsin), kuin keskiyön puuhastelu. Vahingossa ilta-yhdeksältä alkanut puutarhan ja pihan ruopsutus kestikin puolille öin täysin hiljaisessa ja rauhallisessa naapurustossa. Mikä tunnelma. :)

Aurinkoisista kuvista voi ehkä päätellä, että nämä kuvat on kuitenkin napsittu jo jokunen päivä sitten. Maanantaina, jos muistan oikein. 
Mutta suunnilleen tältä meillä näyttää nyt.


Tomaatit ovat kasvaneet mukavasti ja kirsikkatomaattia on pitänyt jo tukea kepakoilla. Pensastomaatti todella jäänee vaatimattoman korkuiseksi. Hyvin se ainakin näyttää pysyvän omin avuin pystyssä.

Parsakaalit ovat kasvaneet reippaasti. Ne olivat kaatuneet kovassa kaatosateessa, joten tuin ne tikuilla pystyyn. Ei hajuakaan, pitääkö näin toimia, mutta kokeillaan! :)


Kesäkurpitsan juuressa on jo ihanasti pieniä nuppuja.


Ja välipalana raivokkaasti kukkiva rhododendron.


Korianteri voi ulkona huomattavasti paremmin kuin sisällä. 


Ihanasti anikselle maistuva maustekirvelikin suorastaan kukoistaa.


Myös retiisit ovat toki kauniisti nousseet, nehän ovatkin helppoja kasvatettavia. Palsternakkaa ei sen sijaan maasta kuulu. En tajua, mikä on mennyt vikaan, mutta ei sirkkalehden sirkkaa näy. :(


Lohdutukseksi alppiruusuja. :)


2 kommenttia:

 1. Mä mietinkin olitko Jukolassa! Itse olin monta päivää talkootöissä, ja tunnelma oli silläkin puolella ihan huikea. On se vaan niin mahtava tapahtuma, vaikken paljoa suunnistaa osaakaan.
  Oletko muuten testannut keväisessä Gloriassa olleen tomaati-ricottapiirakan? Se näyttää kauniille ja sopisi kesän juhliin!
  Tänä vuonna oman kasvimaan sato tulee paljon myöhemmässä kuin vuosi sitten mutta onpahan aikaa nauttia kesäkukista nyt ensin :) Ihanaa kesää sinulle! Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Juu harmittaa kyllä vietävästi etten päässyt tänä vuonna mukaan, mutta ensi vuonna Paimiossa sitten! :) En ole vielä testannut tuota piirakkaa, mutta suurelle tomaatin ystävälle kuulostaa kyllä ihanalta. Arvelen myös että kasvu on megahidasta tänä vuonna, ainakin alkukesästä. Saaressakin oli vähän kituisaa. Mutta ainakaan ei ole kuivaa!! :D
   Ihanaa kesää sinullekin!

   Poista