torstai 18. kesäkuuta 2015

Persikka-aprikoosiclafoutis - juhannuksen aurinkoisin jälkiruoka

Suattaapi tulla melko sateinen juhannus. Älkööt se haitatko meitä. :)

Tärkeintähän on hyvä seura, hyvä ruoka, sauna, seitsemän kukkaa ja rauha. Auringonkin voi taikoa lautaselle vaikka näin helposti. 


Hard-core frankofiilinä olen kaikenlaisten ranskalaisten herkkujen ystävä, flan patissier on yhä ikilempparini... 

Clafoutis on ranskalaisista jälkkäreistä ehkä ranskalaisin. Tämä vanukas- tai pannukakkkumainen herkku on perinteisimmillään kirsikoilla täytettynä, mutta persikat tulevat kyllä hyvänä kakkosena.

Voi ranskalaistoreja tuoreine kasviksineen ja tuoksuineen; mahtavan kokoiset tomaatit, rinkelin malliset kurkut, hehkuvat persikat ja metisen mehukkaat aprikoosit... Aijai. Tätä tunnelmaa löytyy roppakaupalla myös tästä persikka-aprikoosiclafoutiksesta.

Mutta takaisin Suomeen ja juhannukseen. Clafoutiksen pyöräytät vaivatta ja nopeasti vaikka mökkiuunissa. Voit käyttää täytteenä ihan mitä vain - mitä vain marjoja tai hedelmiä sinulla sattuu olemaan. Clafoutis ei ole kovin makea, vaan ihanan raikas päätös juhannusaterialle.


Persikka-aprikoosiclafoutis

3 tuoretta persikkaa
4 tuoretta aprikoosia
3 dl maitoa
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna

nokare voita tai margariinia


Voitele piirakkavuoka (halkaisija 24 cm). Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Pese ja viipaloi persikat ja aprikoosit. Asettele ne vuokaan niin hyvin kuin taiteellinen silmäsi sallii. :)


Pese ja raasta sitruunankuori. Yhdistä kaikki taikinan aineet; maito, munat, jauhot, sitruunankuori ja sokerit. Sekoita hyvin.

Kaada taikina hedelmien päälle. 


Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla n. 30 minuuttia. Nosta valmis clafoutis jäähtymään ja tekeytymään hetkeksi ennen tarjoamista.

 Jos haluat, voit siivilöidä valmiin clafoutiksen päälle vielä tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti