Ja hei, iki-ihana kurpitsasesonki senkun jatkaa posottamistaan!
Jos jonkun raskaan ostoksen takia haluaa nyt nyrjäyttää selkänsä, kannattaa valita myskikurpitsa. Sen verran monipuolinen ja ihana herkku on kyseessä.
Olen pyöräytellyt siitä tänä vuonna jo jos jonkinlaista piirakkaa, keittoa, leipää ja pastaa. Seuraavaksi voisin kokeilla kurpitsaravioleja!
Olen myös oppinut näppärän tavan kuoria myskikurpitsa. Lue siitä lisää alta!
Tämä kurpitsa-ateria oli kyllä kieltämättä taas kerran ihana. Muokkasin pastan kasvisversiota hieman lihaisammaksi ja jätin mintun pois. Pienet muutokset tekivät todella ison eron!
Pasta on ihanan maukas, "voinen" ja "kermainen" siitä huolimatta, että kermaa ei käytetä ja margariiniakin aika vähän. :)
400 g kanasuikaleita
n 500 g (myski)kurpitsaa
3 dl täysjyväpastaa
2 pienehköä sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
3-4 rkl margariinia
2 dl pastan keitinvettä
1 tl sitruunamehua
1 kuivattu chili / 1/2 tl chilijauhetta
kourallinen hasselpähkinöitä
50-70 g parmesanjuustoa
suolaa
mustapippuria
Laita pasta kiehumaan. Valuta al dente pasta ja ota keitinvesi talteen.
Pilko kuorittu myskikurpitsa n. 1 cm kuutioiksi. Pilko myös sipuli ja murskaa valkosipuli.
Sulata margariini pannulla. Lisää kurpitsat, sipuli ja valkosipuli ja kuullota viitisen minuuttia. Lisää myös kanasuikaleet ja paista kunnes ne ovat kypsiä.
Lisää pannulle n. 1 - 1,5 dl pastan keitinvedestä ja anna porista. Pastaan muodostuu pieni kermainen "kastike". Lisää chili, suola, pippuri ja sitruunamehu. Lisää vielä tarvittaessa pastan keitinvettä. Anna porista kannen alla.
Rouhi hasselpähkinät ja raasta parmesanjuusto. Jos ehdit, paahda pähkinöitä kuumalla pannulla muutama minuutti.
Nostele valutettu pasta pannulle. Sekoita hyvin ja anna pastan kerätä itseensä kastiketta.
Ripottele ennen tarjoamista pastan päälle parmesan ja pähkinät.
Entä sitten se kurpitsan kuoriminen? Tässä hyväksi todettu ohjeistus. :)
Piikitä kurpitsa yltympäriinsä haarukalla. Leikkaa kurpitsasta "hattu" pois.
Lämmitä kurpitsaa mikrossa täydellä teholla 2-3 minuuttia. Käännä kurpitsa ympäri ja lämmitä vielä toinen samanlainen pätkä.
Muista pitää kurpitsan alla lautasta, ettei mikrosi ole kohta täynnä tahmeaa kurpitsamehua. :)
Vuole kurpitsan kuori pois käyttäen juuresten kuorimaveistä (liekö oikea termi). Kuori liukuu vaivattomasti pois. :)
Jatka kurpitsan jalostamista haluamallasi tavalla. Esim. kuten yllä, tai paahda uunissa ja soseuta.
Kiitos kurpitsan kuorimisvinkistä! Olen monesti tuskaillut kuorimisen kanssa, aina ei jaksaisi paahtaa kurpitsaa uunissakaan.
VastaaPoistaOllos hyvä! Olin itsekin tosi ilahtunut vinkin toimivuudesta. :)
PoistaUunipaahdonkin jälkeen sitä menee aina kädet ja paikat ihan mömmöön kun kuoria yrittää irrotella.