Voi himputti. Kellojen siirtäminen saattoi taas bloggaajan synkkään aikaan. Nyt ei enää illallisen kuvaaminen onnistu luonnonvalossa vaikka miten yrittäisi ajoittaa.
Noh, tyydymme siis raakaan keinovaloon tai kynttilöiden luomaan hämäränhyssyyn. :)
Lehtikaalia ja kurpitsaa! Omasta mielestäni näillä ei voi mennä pieleen. Mutta tällä reseptillä valloitettiiin myös paatuneen lihansyöjän, täyslihaburgeripojan ja pihvinpurijan sydän.
Tämä maukas salaatti on yhtä aikaa kevyttä ja täyttävää, lämmittävää ja freesiä. Ja superterveellistä.
Vinkki: Paahdetut kikherneet ovat sellaisenaan ihania ja terveellisiä naposteltavia. :)
300 g lehtikaalia
400 g myskikurpitsaa
1 pkt (n. 200 g) keitettyjä kikherneitä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
n. 1 dl vettä
1 rkl soijaa
n. 1 rkl oliiviöljyä
paprikajauhetta
chilijauhetta
suolaa
pippuria
n. 100 g fetajuustoa
tuoretta ruohosipulia
Paahda ensin kikherneet. Valuta neste pois ja taputtele herneet kuiviksi talouspaperin avulla. Mausta herneet kevyesti oliiviöljyllä, paprikajauheella, chilijauheella ja suolalla. Levitä pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa n. 15 - 20 minuuttia.
Pilko tai revi lehtikaalit vähän pienemmiksi paloiksi. Pilko sipuli ja murskaa valkosipulit.
Kuori ja kuutioi myskikurpitsa n. 1 cm kuutoiksi.
Lämmitä loraus öljyä pannulla. Kuullota sipulia ja valkosipulia minuutti - pari. Lisää lehtikaalit pannulle ja pyörittele muutaman kerran ympäri, että ne saavat kauniin vihreän värin.
Lisää pannulle vesi. Hauduta kaaleja kannen alla kymmenisen minuutita. Lisää soija sekä hieman suolaa ja pippuria.
Paista toisella pannulla myskikurpitsakuutiot lorauksessa öljyä. Vie n. 10 minuuttia, että saat kurpitsoista sopivan pehmeitä, mutta kuitenkin napakoita.
Lisää kypsät kurpitsat lehtikaalipannulle. Sekoita. Ripottele päälle paahdetut kikherneet. Rouhi suolaa ja pippuria.
Nostele isohkoja fetapaloja pannulle ja silppua vielä tuoretta ruohosipulia.
Nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti