lauantai 12. joulukuuta 2015

Ahvenrullat oliivi-kapristäytteellä

Joulu on aivan oven takana! Miten huippua!

Joulupöydän kunkku ei minun mielestäni ole kinkku, vaan erilaiset kalaruoat. Jos kaipaat jotain erilaista lipeäkalan rinnalle, kokeile näitä ihania ahvenrullia.


Pöydästämme löytyy tänä vuonna varmasti myös edellisvuosien suosikit limesilakat ja raikas rapu-ceviche... Mmmm... Ja mitä kaikkea muuta ihanaa vielä keksitäänkään!

Heh, nämä ahvenrullat toimisivat muuten aivan yhtä hyvin aurinkoisena kesäpäivänä mökkiterassille. Onpas vähän vaikea maalata kuvaa tällä hetkellä. :)


Ahvenrullat oliivi-kapristäytteellä

20 ahvenfilettä
hyvää suolaa, esim himalajan suolaa
pippuria

n. 1 dl oliiveja
n. 1/2 dl kapriksia
3 valkosipulinkynttä
n. 10 cm pätkä purjoa, sekä vaaleaa että vihreää osaa
1 rkl sitruunamehua
reilusti (tuoretta) tilliä

Levitä ahvenfileet tasolle ja rouhi niille suolaa ja pippuria.

Valmista täyte. Silppua oliivit. Jos käytät isompia kapriksia, pieni myös niitä hieman.
Murskaa valkosipulinkynnet sillppuun mukaan. Pilko myös purjo pieniksi paloiksi ja yhdistä muiden aineiden kanssa.

Silppua joukkoon vielä tilli ja lisää sitruunamehu.


Annostele täytettä hyppysellinen / ahvenfile, ja kääräise file rullalle.
Nostele rullat uunivuokaan vieretysten, niin että vuoka täyttyy tiiviisti.

Työnnä mahdollisesti jäljelle jääneet täytteet rullien sisään.


Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Nauti joulupöydässä, tai vaikka makean tulisten lanttukuutioiden tai perunamuusin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti