lauantai 19. joulukuuta 2015

Gluteeniton japanilainen juustokakku ja rommipallot

Ruoka(blogi)maailma kouhkaa tällä hetkellä kolmen raaka-aineen japanilaisesta juustokakusta. Valkosuklaata, tuorejuustoa ja munaa - pakko kokeilla!!


Ja hyväähän tämä on. :) Maku oli samettinen ja täyteläinen, mutta varsin "munaisa". Kakku kaipaa mielestäni jotain raikasta ja hapanta/kirpieää kumppanikseen. Ensi kerralla siis sujautan taikinaan mukaan raastettua limen kuorta ja kokoan kakun päälle ison kasan tuoreita marjoja ja hedelmiä.

Rommipallot olivat viime hetken idea. Halusin koristella tätä lumisen näköistä kakkua talviseen suuntaan, joten pyörittelin kylkeen "lumipalloja". :) Pallukat olivat tosi hyviä ja suosittelen niitä kakun kaveriksi tekemään. Ne tuovat vähän mielenkiintoa peliin.

Ja kuinka näppärää, kakku on luonnostaan gluteeniton! Meillä porukasta k.o. valiota noudattava jätti vain pallukat syömättä. :)

Tämä kakku olisi myös helppo ja kaunis joulupöydän jälkiruoka.


Japanilainen juustokakku (17 cm vuokaan, n. 4-5:lle)

150 g valkosuklaata
150 g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa 

(1 limen kuori raastettuna)
(tuoreita marjoja ja hedelmiä)


Erottele keltuaiset ja valkuaiset. 

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä pikku hetki ja sekoita joukkoon tuorejuusto.


Kun seos on jäähtynyt, lisää kattilaan myös keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. (Lisää myös limenkuoriraaste.)

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.


Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta tuorejuustoseokseen. Kääntele loput valkuaiset joukkoon mahdollisimman varovasti ja ilmavasti.

Voitele irtopohjavuoan reunat ja viritä pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan.

Laita uuniin syvä uunipelti ja lorota pohjalle muutama sentti vettä. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

Huom! Älä käytä kiertoilmatoimintoa, sillä silloin vesihaude kuplii ja heiluu liiaksi ja kakku pääsee "porisemaan" ja heilumaan.

Paista kakkua vesihauteessa ensin 15 minuuttia, laske sitten lämpötila 150 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia. 

Laita sitten uuni pois päältä, avaa ovea hieman ja anna kakun seistä uunissa vielä 15 min.
Näin kosteus pääsee uunista ulos ja kakku vielä hieman kypsyy. 

Anna kakun jäähtyä hyvin ennen tarjoamista. Ripottele päälle tomusokeria ja koristele kakku rommipalloilla (ja tuoreilla marjoilla ja hedelmillä).


Rommipallot (n. 20 - 25 kpl)

1 dl margariinia
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1,5 tl rommia
2,5 dl vehnäjauhoja

tomusokeria kuorruttamiseen


Vatkaa keskenään voi, vaniljasokeri ja tomusokeri. Lisää joukkoon jauhot, suola ja rommi.
Sekoita taikina tasaiseksi.

Pyörittele taikinasta n. 1,5 cm halkaisijallisia palloja ja nostele ne uunipellille.

Paista 200-asteisessa uunssa n. 7-8 minuuttia. Pallot ovat valmiita, kun niiden alapinnassa on pienen pieni ruskea paistopinta.

Pyörittele pallot kuumina tomusokerissa. Nosta jäähtymään.
(Jos haluat oikein paksun tomusokerikerroksen, pyörittele pallot ensin voissa ja sitten tomusokerissa.)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti