sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Lehtikaali-sieniyakisoba eli japanilaiset nuudelit

Nam! Ihana Yakisoba!


Tähän loistavaan ruokaan voi tuupata kaapista mitkä vain jämäkasvikset tai vaikka kanasuikaleet.
Juju on kastikkeessa, joka on aivan ihanaa. Oikea luottokastike!


Resepti on Rickhard McCormickin alkuperää, jota olen hieman omaan makuun sopivaksi muokannut.


Yakisoba, japanilaiset nuudelit, lehtikaalia ja sieniä (2:lle)

n 160-200 g nuudeleita (2 pkt)
iso kourallinen kuivattuja mustavahakkaita (tai muita sieniä)
n. 100-150 g lehtikaalia
1 iso sipuli
1/2 kesäkurpitsaa

loraus öljyä paistamiseen

1/2 dl mirinkastiketta
1/2 dl riisiviinietikkaa
1/2 dl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl palmusokeria
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1/2 tl chilijauhetta


Laita kuivatut sienet likoamaan vähintään 1/2 h ennen ruoanvalmistusta.

Tee ensin kastike. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä niin, että sokeri liukenee.

Keitä nuudelit kypsiksi muutama minuutti ja valuta ne.

Pilko sipuli, kesäkurpitsa ja lehtikaali.
Lämmitä loraus öljyä pannulla. Lisää sipuli, kesäkurpitsa ja lehtikaali. Jos pannu on kovin kuiva, lisää loraus vettä. Hauduta kannen alla n. 10 minuuttia kunnes kaalit pehmenevät.

Lisää pannulle öljyä ja nosta nuudelit joukkoon. Sekoita hyvin ja paistele nuudeleita pari minuuttia.

Kaada pannulle myös kastike ja lisää sienet, joista olet puristanut liiat nesteet pois. Sekoita hyvin.

Nauti heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti