lauantai 29. lokakuuta 2016

Rahkainen pinaatti-vuohenjuustolasagne

Minun on nyt myönnettävä, että minulla on pieni syys-blues. Kohta alkaa marraskuu, kuukausista pimein.

Töitä on paljon, vähän liikaakin. Ja asiat ovat vaikeita, vaikka samalla älyttömän mielenkiintoisia ja inspiroivia.

Lapsi tehtailee uusia hampaita ja harrastaa flunssaa. Eikä syö. Eli on äkäinen kuin ampiainen.


Valonpilkahduksia onneksi mahtuu myös marraskuuhun. Esimerkiksi kovaa kyytiä lähestyvä joulu. Mieheni laittoi viime viikonloppuna syys-bluesiani parantamaan ensimmäiset valot ulos, ja osti vielä partiolaisten joulukalenterinkin. <3

Ja toinen valopilkku on hyvä ruoka. :) Pyrin harrastamaan sitä.

Tämän reseptin bongasin Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä.
Ensi kerralla laitan rahkaa vielä yhden purkin lisää, jotta saan lisää mehevyyttä herkulliseen lasagneen.


Rahkainen pinaatti-vuohenjuustolasagne (4:lle)

n. 8 täysjyvälasagnelevyä

1 iso sipuli (tai kaksi pientä)
2 isoa valkosipulinkynttä
loraus öljyä
2 pss pakastepinaattia (a 200g) (eli kolme reilun kokoista itse pakastettua pötkylää)
oreganoa
suolaa
pippuria

500 g maustamatonta maitorahkaa (tai 750g)
n. 1 dl raastettua parmesania
reilu 100 g vuohenjuustoa
loraus oliiviöljyä
1-2 tl kuivattua basilikaa
ripaus suolaa

1/2 dl raastettua parmesania


Tee ensin rahkaseos. Raasta parmesaani ja kuutioi vuohenjuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Tee pinaattitäyte. Pilko sipulit ja valkosipulit. Lämmitä loraus öljyä pannulla, ja kuullota sipuleita ja valkosipuleita pari minuuttia. Lisää jäiset pinaatit pannulle ja anna paistua, kunnes ne sulavat.
Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.

Laita vettä kiehumaan laakeassa astiassa, esim kasarissa tai paistinpannulla. Keitä lasagnelevyt kypsiksi, n. 8 minuuttia.

Voitele uunivuoka.

Levitä vuoan pohjalle ohut kerros pinaattitäytettä. Levitä päälle kerros lasagnelevyjä (ravista niitä hieman, että saat enimmät vedet pois).


Levitä levyjen päälle puolet rahkatäytteestä.


Levitä päälle jälleen kerros lasagnelevyjä, ja levyjen päälle loput (melkein kaikki) pinaattitäytteestä.

Levitä päälle kolmas ja viimeinen kerros lasagnelevyjä.

Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee toinen puolikas rahkatäytteestä, sekä loppu parmesanraaste.


Kypsennä 225-asteisessa  uunissa n. 15 minuuttia, kunnes juusto saa hieman väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti