keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Omena-vaniljapiirakka

Tässäpä pärähtää äärimmäisen herkullinen ja ennen kaikkea vaivaton piirakkaohje. :)


Mehevän ja paksun omenasosekerroksen alla muhii ihania vaniljapiiloja. Ja ah, taikinan kardemumma... Hyvää on!


Valitettavasti ulkonäkö ei varsinaisesti hivele silmää... Mutta mikä siinä hävitään, se maussa voitetaan.

Otan osaavilta koristelija-experteiltä mielelläni somistusvinkkejä vastaan. :D


Omena-vaniljapiirakka

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 tl kanelia
2 rkl maitoa

4 dl omenasosetta (ei sokeroitua)

1 pss vanhanajan vaniljakastiketta
2 dl maitoa

50 g margariinia
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria
1 tl kanelia


Tee ensin vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaan, eli sekoita keskenään jauhe ja maito.

Tee taikina. Vaahdota keskenään margariini ja sokeri.

Lisää muna reippaasti vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.

Lorauta lopuksi joukkoon maito.

Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kumoa taikina vuokaan.

Pursota vaniljakastike esim. pursotuspussin avulla tasaisesti taikinan päälle. Taikina on melko juoksevaa, joten kastike hieman "umplahtaa" taikinan sisään. Voit myös oikoa nurkkia, kuten minä tein, ja annostella kastikkeen lusikalla.

Levitä päälle omenasose.

Sekoita keskenään muruseoksen ainekset.

Puristele seoksesta pieniä kökkäreitä ja murustele piirakan päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Jos haluat koristaa hieman vaatimattoman näköistä piirakkaa, voit ripotella päälle tomusokeria, tai koristella piirakan esimerkiksi tuoreilla yrteillä (minttu, sitruunamelissa...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti