torstai 12. huhtikuuta 2018

Appelsiinilla maustettu bataattikeitto

Rakastan kasvissosekeittoja, koska niitä voi varioida loputtomiin erilaisin maustein.
Teen kutakuinkin kerran viikossa sosekeittoa, ja joka kerta maku on eri.


Tässä bataattikeittoversiossa makua tuovat ihana appelsiini ja kardemumma - kaksi suosikkiani.
Resepti on myös vegaaninen, koska kerman tai maidon sijasta täyteläisyyttä tuo kookosmaito.

Leikki-ikäinenkin tykkäsi ja väsynyt äiti tuli reilusti ravituksi. :)


Appelsiinilla maustettu bataattikeitto (iso annos 4:lle)

4 bataattia (n. 1,2 kg)
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
loraus öljyä
5 cm pätkä tuoretta inkivääriä
3 rkl kasvisfondia
n. 5 dl vettä
1 tlk (400g) kookosmaitoa (kevyt tai normi)
2 tl sambal oelek -tahnaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1 tl kardemummaa
suolaa


Kuori ja pilko sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuori ja pilko bataatit.

Lämmitä loraus öljyä isossa kattilassa. Kuullota sipuleita ja valkosipuleita pari minuuttia.
Lisää bataattikuutiot, kookosmaito, kasvisfondi ja vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.

Anna porista kannen alla kunnes kasvikset ovat pehmeitä, n. 15 minuuttia. Soseuta keitto samettiseksi.

Lisää appelsiini, kardemumma, suolaa ja sambal oelek. Sekoita / soseuta vielä hyvin.
Maistele maut kohdalleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti