Kauravuokapulla oli ihan hirvittävän herkullista. Kuorrutteesta tuli ihanan kinuskisen makuinen voin karamellisoituessa - jopa hieman toscan kaltainen.
Itse pullataikina on tässä ehkä vähän vähemmän makea, mutta kuorrute on aivan ihanan syntisen täyteläistä, makeaa ja kinuskista.
Ja pulla ei kärsinyt myöskään ajan myötä. Vielä pari päivää vanhakin pulla oli ah-niin-herkullista.
Ihan maailman nopein vuokapulla tämä ei ole, koska taikina pitää kuitenkin kohottaa ja taikinaa piti vähän asetella vuokaan, ei vain voinut kaataa. Mutta siis näihin toimenpiteisiin ei oikeasti aikaa kulunut juuri yhtään, mutta jos etsittäisiin maailman nopeinta pullaa, niin tämä olisi sitten se toiseksi nopein. :D
Kinuskinen kauravuokapulla (1 pellillinen)
3,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 muna
1 dl sokeria (jos haluat oikein makean pullan, 1,5 dl sokeria)
ripaus suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 8-10 dl vehnäjauhoja
150 g voita tai margariinia
Kuorrute:
2½ dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1½ dl maitoa
2,5-3 dl kaurahiutaleita
Lämmitä maito hiivan heräämislämpöön.
Lisää maitoon hiiva, muna, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.
Lisää jauhoja pikkuhiljaa. Alustamisen loppuvaiheessa lisää myös paloiteltu margariini tai voi.
Levitä taikina paperoidulle uunipellille ja anna kohota liinan alla n. 30-45 minuuttia (tai 20 jos on kiire kuten minulla :)).
Tee täyte. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja vehnäjauhot ja kiehauta. Lisää myös kaurahiutaleet ja maito ja anna seoksen vielä pulpahtaa ja paksuuntua.
Levitä täyte kohonneen pullan päälle. Ei haittaa, vaikka täyte ei jakaudu tasaisesti.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 20-25 min. Älä paista liian kauaa, jotta pulla jää ihanan meheväksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti