sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Kinder-leivokset

No pitihän se minunkin tehdä oma versioni viime vuosien hittileivonnaisesta, eli Kinder-piirakasta. 

Ja olihan ne hyviä. (Mutta tulihan näistä rumia...)


Itse raaputin ensin päältä täytteet lusikalla, ja lopuksi haukkelin vielä pohjan. Heh, meikäläisen pitää aina ensin keskittyä olennaiseen ja poimia rusinat pullasta.


Leipasin ihanaisen leivonnaisen Kinuskikissan ohjeesta hieman muokaten ja tarjosin leivoksien muodossa.

Ihanan nopeasti valmistuivat ja koko perhe tykkäsi. Ensi vuonna taas, mutta vähän vähemmällä kiireellä, jos tuosta ulkoasustakin saisi vähän nätimmän... :)


Kinder-leivokset (n. 8-10 kpl)

75 g voita tai margariinia
¾ dl sokeria
1 muna
1 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl maitoa
n. 50 g tummaa suklaata

Täyte:
80 g huoneenlämpöistä margariinia tai voita
1 dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl maitoa

Suklaakuorrute:
100 g maitosuklaata
15 g huoneenlämpöistä voita
(valkosuklaata koristeluun, jos haluat)


Tee pohja. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita.
Yhdistä kuivat aineet keskenään (muista siivilöidä kaakaojauhe) ja lisää nekin taikinaan.

Rouhi vielä suklaa reiluksi rouheeksi ja kääntele taikinaan.

Voitele kapoinen, irtopohjainen vuoka ja kääräise se varalta folioon (estää rasvaa / taikinaa tippumasta uunin pohjalle). 

Levitä taikina vuokaan.


Paista 200-asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.

Nosta jäähtynyt pohja tarjoilulautaselle.

Tee täyte. Vatkaa keskenään voi ja vaniljakreemijauhe. Lisää myös maito ja vatkaa tasaiseksi.

Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin jäähtymään.

Kuten kuvasta huomaa, ei minun kakkuni mahtunut juuri millekään lautaselle kokonaisena. :)


Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Jos käytät mikroa, käytä matalaa tehoa ja sekoita / kääntele suklaata aina 10-15 s välein. Älä kuumenna liikaa, ettei suklaa kovetu (kuten minulla osittain kävi)! Lisää nokare voita / margariinia.

Levitä kuorrute kylmän piirakan päälle. Koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla tai valkosuklaalastuilla.

Leikkaa leivospaloiksi tai tarjoa piirakkana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti