tiistai 5. kesäkuuta 2018

Suolainen mango-valkosuklaavaahto

Minun on pitkään pitänyt tehdä jotain ihanaa valkosuklaamoussea, ja nyt siihen avautui oiva mahdollisuus. Suolaisen makea jälkkäri kruunasi aurinkoisen päivän grilliaterian.



Ja hyvää kyllä oli! Etenkin valmistusvaiheessa moussea katosi kokin suuhun enemmän kuin ehkä olisi pitänyt...

Suola lisäsi jälkkäriin mielestäni ”sitä jotain”, mutta sai myös maut voimistumaan melkoisesti. Eli go easy on the salt. Käytä ehkä mielummin sormisuolaa hippuina siellä täällä tai kunnolla suolaisia pähkinöitä. Jätä tällöin suola pois massasta.



Suolainen mango-valkosuklaavaahto (4-6:lle)

145 g valkosuklaata (1 levy)
2 munaa
2 rkl hunajaa
1 dl vauvan mangososetta tai hedelmäsosetta
1/2 dl cashewpähkinöitä (tai pistaasi- tai suolapähkinöitä)
reilu 1/4 tl suolaa tai muutama hyppysellinen sormisuolaa ( maistele)


Ota yksi rivi suklaata sivuun koristelua varten.

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman, mutta ei jähmettyä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa keltuaiset kevyesti ja yhdistä ne valkosuklaaseen voimakkaasti sekoittaen / vatkaten.

Lisää myös juokseva hunaja ja hedelmäsose. (Jos hunajasi on jähmeää, lämmitä sitä mikrossa n. 10 sekuntia.)
Sekoita hyvin.

Kääntele joukkoon valkuaisvaahto.

Mausta suolalla. Huomaa että maut vahvistuvat moisen seistessä, eli jätä mielummin tässä vaiheessa vähän pliisummaksi.
Voit myös lisätä suolan hippuina vähän ennen tarjoamista ja käännellä varovasti kukin kulhon joukkoon.

Ota muutama pähkinä sivuun koristelua varten.
Rouhi loput pähkinät ja kääntele nekin massan joukoon. Annostele maljoihin ja nosta jääkaappiin vähintää kahdeksi tunniksi.

Juuri ennen tarjoamista rouhi valkosuklaa ja pähkinät ja ripottele annoksen päälle. Voit viimeistellä muutamalla hippusella sormisuolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti