Ai että minä sitten rakastan aasialaissävytteisiä ruokia.
Tämä nuudeliherkku syntyi ihan yllättäen arjen keskellä. Meillä ei ollut mitään suunnitelmaa siitä mitä tehdä, ja kauhea kiire ja kaikilla nälkä.
Lohi-nuudeliherkku (2-3:lle)
n. 300-400g lohta
1 "arkki" nuudeleita
2 isoa porkkanaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
pala hunajamelonia
n. 10 cm pätkä kurkkua
n. 3 cm pala inkivääriä (1 rkl raastettuna)
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
3 rkl seesamiöljyä
2 rkl limemehua
2 rkl limemehua
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl teryakikastiketta
1/2 dl teryakikastiketta
tuoretta basilikaa tai korianteria
Tee kastike.
Kuori ja raasta inkivääri ja murskaa valkosipulit.
Yhdistä kaikki aineet keskenään.
Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Raasta myös kesäkurpitsa.
Keitä nuudelit kypsiksi ja valuta. Yhdistä nuudelit porkkana- ja kesäkurpitsaraasteen kanssa.
Kaada joukkoon kastike (lukuunottamatta pientä tilkkaa) ja sekoita hyvin.
Paista lohi pannulla kannen alla nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla.
Pilko hunajamelon ja kurkku.
Kokoa annos nostamalla lautaselle nuudeli-raasteseos.
Ripottele reunoille melonit ja kurkut.
Nosta päälle lohifileet ja pilko reilusti tuoretta basilikaa.
Lorota loppu kastikkeesta lohien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti