Tämmöisiä ruokia tarvitaan maailmaan lisää.
Sairaan herkullista, ihanan terveellistä ja värikästä ja NIIN vaivatonta ja nopeaa valmistaa!
Ihan mahtava herkku, sillä valmistelin kaiken edellisenä iltana; pilkoin kasvikset ja tein marinadin.
Seuraavana päivänä työpäivän jälkeen ruoka ilmestyi pöytään todella vaivatta. Kasvikset vain uuniin, vesi kiehumaan ja lopuksi kaikki sekaisin.
Valmistuksen aikana ehti hyvin kattaa pöydän ja patistaa lapset käsipesulle. :)
Ihana resepti löytyi Glorian ruoka & viini -lehdestä (5/2018), josta sitä hieman muokkasin.
Täydellinen kesäpasta (2-3:lle)
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
n. 5 parsaa
2 isoa tomaattia
1/2 paprika
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
n. 1/2 tl chilijauhetta
kourallinen tuoretta basilikaa hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
vajaa 1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria
200 g fetajuustoa tai mozzarellaa
reilusti tuoretta basilikaa
tummaa pastaa
Pilko kasvikset (voit tehdä edellisenä päivänä) ja levitä ne uunipellille.
Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Tee marinadi. Kuori ja murskaa valkosipuli ja yhdistä kaikki aineet.
Keitä pasta kypsäksi ja valuta.
Kääntele marinadi kypsien kasvisten kanssa sekaisin. Yhdistä pastan kanssa.
Palastele juusto annoksen päälle ja revi päälle reilusti tuoretta basilikaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti