Helteinen viikonloppu luvassa - nyt jos joskus kannattaa grillata!
Tänään ruoka todella palkitsi rankan viikon jälkeen. Ai että tiikeriravut, raikas salaatti ja ihanan pikantit perunat maistuivat hyvältä kolmen sukupolven naisporukassa auringon paahtaessa ihoa. Aijai...
Tiikerirapuvartaat olivat valmiita ja tarttuivat kaupasta mukaan.
Salaatin resepti inspiroitunut täältä. Tamarindi-perunoiden idea Glorian Ruoka & Viini -lehdestä 5/2018.
Tältä grilliruoan kuuluukin maistua. Vielä jos olisin kaupasta hoksannut ostaa tuoretta korianteria, olisi ateria ollut vielä parempi. :)
Avokado-kurkkusalaatti (4:lle)
1/2 isosta kurkusta (tai yksi pieni)
2-3 avokadoa
½ limetin mehu (n. 1,5 rkl)
3 rkl riisivinietikkaa
3 rkl soijaa
½ rkl ruokokidesokeria
½ tl suolaa
(kourallinen tuoreita korianterinlehtiä)
kourallinen kurpitsansiemiä paahdettuna
Kuutioi kurkku ja avokado pieniksi kuutioiksi.
Yhdistä limen mehu, riisiviinietikka, soija, sokeri ja suola. Kaada kastike kurkkujen päälle ja anna maustua puolisen tuntia.
Lisää myös avokadokuutiot (ja korianterinlehdet).
Paahda kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla ja lisää nekin salaattiin.
Tarjoa salaatti kylmän raikkaana.
Tamarindi-pekoniperunat (4:lle)
n. 800 g perunoita
1/2 pkt pekonia
1 lihaisa grillimakkara
2 tl hienonnettua inkivääriä
1,5 dl vettä
1,5 dl ruokokidesokeria
2-2,5 rkl tamarinditahnaa (vahvuudesta riippuen)
3 tl juustokuminaa
Jos perunat ovat isoja, puolita ne. Keitä perunat napakan kypsiksi. Valuta ja jäähdytä perunat.
Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kattilassa vesi, inkivääri, sokeri, tamarinditahna ja juustokumina. Keittele ilman kantta n. 10 minuuttia, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi.
Paahda pilkottu pekoni ja hyvin pieneksi pilkottu makkara pannulla.
Yhdistä kastike, perunat, pekonit ja makkarat.
Grillaa tiikerirapuvartaat nopeasti - n. 7 minuuttia riittää.
n. 800 g perunoita
1/2 pkt pekonia
1 lihaisa grillimakkara
2 tl hienonnettua inkivääriä
1,5 dl vettä
1,5 dl ruokokidesokeria
2-2,5 rkl tamarinditahnaa (vahvuudesta riippuen)
3 tl juustokuminaa
Jos perunat ovat isoja, puolita ne. Keitä perunat napakan kypsiksi. Valuta ja jäähdytä perunat.
Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kattilassa vesi, inkivääri, sokeri, tamarinditahna ja juustokumina. Keittele ilman kantta n. 10 minuuttia, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi.
Paahda pilkottu pekoni ja hyvin pieneksi pilkottu makkara pannulla.
Yhdistä kastike, perunat, pekonit ja makkarat.
Grillaa tiikerirapuvartaat nopeasti - n. 7 minuuttia riittää.
Ihanan raikas ateria aurinkoiseen kevätpäivään. Melkein nuoltiin viimeiset "soossit" :)
VastaaPoista