Mikä ihana suklaakakku! Valmistuu ilman uunia ja tosi nopeilla työvaiheilla. Pitää vain muistaa varata aikaa jäähdyttelyyn eri vaiheiden välissä.
Tein tämän miehelleni synttärikakuksi - hän on suuri suklaan ystävä, ja tässä sitä piisaa. Kakku on tosi makea ja täyteläinen. Aika ihana. :)
Voit tehdä tämän pieneksi kakuksi tai vaikka vähän isompaan vuokaan, ja leikata ruuduiksi.
Ja tästä saat helposti gluteenittoman version, kun käytät gluteenittomia keksejä. :)
Resepti on jostain suklaisesta keittokirjasta taltioitunut - valitettavasti kreditsit ei nyt mene tekijälle, kun en muista alkuperää. :)
Oikasin hieman, ja tein nopeamman vaniljakastikkeen valmiista jauheesta. Mukana on myös alkuperäinen resepti, jota täytyy muistaa kokeilla ensi kerralla.
Suklaanystävän minikakku / Chocolate lover's mini cake (6-10:lle)
100g voita
0,75 dl sokeria
100g tummaa suklaata
0,5 dl kaakaojauhetta
1 vaahdotettu kananmuna
200 g keksejä murskattuna (käytin itse minttusuklaakeksejä)
1 dl kookoshiutaleita
50 g rouhittuja suolapähkinöitä
Vaniljakerros (helppo):
1 pss vaniljakastikeaineksia
2 dl maitoa
Vaihtoehtoinen vaniljakerros (hieman työläämpi):
50 g voita
4 dl tomusokeria
0,5 dl vaniljakastikejauhetta
0,5 dl kylmää vettä
Suklaakerros
80 g tummaa suklaata
50 g voita
1 dl tomusokeria
Sulata pohjakerroksen voi, sokeri ja suklaa kattilassa.
Lisää vatkattu muna hyvin sekoittaen. Jäähdytä hieman ja lisää sitten muut aineet.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (17cm minulla).
Laita jääkaappiin noin tunniksi.
Tee vaniljakerros joko pussin ohjeen mukaan, tai jos teet työläämmän version vatkaamalla kaikki ainekset keskenään. Levitä vaniljakerros pohjan päälle ja nosta jääkaappiin.
Sulata kuorrutekerroksen ainekset kattilassa. Lisää tumusokeri ja sekoita tasaiseksi.
Anna jäähtyä ihan vähän, ja levitä sitten kakun päälle. Nosta jääkaappiin vielä 30min - 1 h.
Leikkaa paloiksi ja tarjoa.