Suklaanvihaajan sydän on sulatettu. :)
Tämä suklaakakku oli ihan mielettömän hyvää. Voin hyvin hehkuttaa, sillä resepti on tietenkin Kauhaa ja Rakkautta -Eevan repertuaarista.
Mieheni täyttää näinä kuukausina pyöreitä, ja juhlat ovat sen mukaiset. Koska perheemme ja ystävämme asuvat ympäri ämpäri Suomea ja Helsingissä asuvilla tuntuu olevan kovasti aikataulupäällekkäisyyksiä, on juhlia tulossa ja menossa iso liuta.
Ensimmäiset juhlat vietettiin hedelmäkakun avustuksella mökillä.
Tämä gluteeniton suklaakakku ilahdutti toista juhlaseuruetta ihan kotosalla.
Vielä on X juhlat tulossa (en tokikaan voi näin julkisesti paljastaa kuinka monet), toivotaan että kestitykset onnistuvat jatkossakin.
Mutta takaisin kakkuun! Tehkää tätä!
Oma kakkuni on 4/5 alla olevasta ohjeesta, koska munat loppuivat kesken. :) Näillä mitoilla laskenta on hieman helpomaa ja kakusta tulee hiukkasen paksumpi.
Tein kakun aamulla ja tarjosin illalla. Eevan mukaan kakku on parempi, kun se ehtii tekeytyä yön yli. Kakun voi myös tehdä 2 - 3 päivää etukäteen. Kätsää.
Vaniljakastikkeen voi tarjota kuumana tai kylmänä. Monesti kakku kuuma, kastike kylmä tai kakku kylmä, kastike kuuma. Meillä helteellä oli kaikki kylmää.
Taivaallinen gluteeniton suklaakakku (piece of cake neljälle hengelle)
200 g tummaa suklaata
200 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
5 munaa
1 rkl maissijauhoa (tai mitä vain gluteenitonta jauhoa)
lisäksi:
2 dl tuoreita vadelmia
2 dl tuoreita mustikoita
pari sitruunamelissan lehteä
vaniljakastiketta
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
Pilko voi ja suklaa ja sulata ne miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon sokeri. Sekoita.
Poista kattila liedeltä ja sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi jauho.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Jätä kakku hieman hölskyväksi keskeltä. Jos teet puutikkutestin, saa tikkuun jäädä taikinaa.
Anna kakun jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
(Tee myös vaniljakastike jääkaappiin odottelemaan.)
Koristele jääkaappikylmä kakku tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.