torstai 25. heinäkuuta 2013

Japanilaista grillattua kanaa, eli yakitori

Kas kummaa, saaristossa valmistetaan joskus myös liharuokia! :)
Kaikkien ihanien kalareseptien keskellä grillasimme loistavaa Yakitoria.


Yakitori on japanilainen grillattu kanavarras. Termi viittaa kuitenkin myös mihin tahansa grillattuun kanaan, joten mennee myös tässä yhteydessä.

Seesamilla säväytetty makea marinadi vaatii hieman purkkishow'ta, mutta toisaalta ainekset ovat peruskamaa kaikille, jotka aasialaista ruoanlaittoa yhtään harrastavat.


Marinadi oli jopa niin hyvää, että äärimmäisen kranttu veljeni innostui maustamaan sillä ruokia jos toisia. Happotesti läpäisty.
Sain idean japanilaisittain maustetusta kanasta Sillä Sipuli -blogista, eli kiitokset sinne.


Japanilaista grillattua kanaa, eli yakitori (2:lle)

n. 400 g broilerin filepihvejä

marinadi:
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl soijaa
1 rkl miriniä
vajaa 1 rkl riisiviinietikaa
vajaa 1 rkl palmusokeria
1 iso valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl seesaminsiemenöljyä
pippuria

lisäksi:
esimerkiksi grillattua munakoisoa ja kukkakaalia sekä raikasta salaattia


Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.

Laita kanat pussiin ja kaada marinadia perään, jätä osa talteen. Lumpsuttele marinadi kunnolla kanapihvien joka koloon.

Anna kanojen marinoitua kylmässä vähintään neljä tuntia, mutta mielummin kauemminkin.

Grillaa kanat kypsiksi, mutta kosteiksi. Valele vielä kypsien kanojen päälle hieman kastiketta.

Tarjoa yakitori esimerkiksi grillattujen munakoisojen, salaatin ja paahdetun kukkakaalin kanssa. Tai jos et ole mökillä ja saatavilla on enemmänkin aineksia, voit toki valikoida hieman japanilaisempia makuja. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti