Ihana kaunis, syksyinen, värikäs ja kuulas syyspäivä ansaitsee kaverikseen mehevän, mausteisen, samettisen, lämmittävän ja hehkuvan keiton.
Porkkanat ovat nyt parhaimmillaan, etenkin oman maan pötkylät ovat supermehukkaita ja makeita.
Marokkolainen porkkanakeitto (2:lle, annokset eivät ole valtavia)
5 keskikokoista porkkanaa
2 keskikokoista sipulia
2 valkosipulinkynttä
1/2 punainen paprika
loraus öljyä
1-2 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
1 rkl jauhettua korianteria
1/2-1 tl kanelia
1/2 tl kurkumaa
3,5-4 dl kanalientä (vettä + 1-2 rkl kanafondia)
2 dl ruokakermaa
1 rkl hunajaa
suolaa
2 dl ruokakermaa
1 rkl hunajaa
suolaa
pippuria
kourallinen tuoretta korianteria
Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit. Murskaa valkosipulit ja pilko paprika.
Lämmitä loraus öljyä pannulla ja lisää kaikki kasvikset. Paistele viitisen minuuttia. Lisää kaikkia mausteita paitsi hunaja, suola ja pippuri. Aloita maustaminen maltillisesti ja lisää myöhemmin lisää jos tarvitsee. Paistele pari minuuttia että mausteet heräävät.
Lisää kanalientä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Keittele kymmenisen minuuttia kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella samettikseksi. Anna porista hissukseen vielä kymmenisen minuuttia.
Lisää hunaja, suola, pippuri ja ruokakerma. Maistele, onko mausteita tarpeeksi ja lisää tarvittaessa kaikkea. :)
Anna keiton vielä pulpahtaa. Silppua tuoreen keiton päälle reilusti korianteria.
kourallinen tuoretta korianteria
Kuori ja pilko porkkanat ja sipulit. Murskaa valkosipulit ja pilko paprika.
Lämmitä loraus öljyä pannulla ja lisää kaikki kasvikset. Paistele viitisen minuuttia. Lisää kaikkia mausteita paitsi hunaja, suola ja pippuri. Aloita maustaminen maltillisesti ja lisää myöhemmin lisää jos tarvitsee. Paistele pari minuuttia että mausteet heräävät.
Lisää kanalientä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät. Keittele kymmenisen minuuttia kunnes porkkanat ovat kypsiä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella samettikseksi. Anna porista hissukseen vielä kymmenisen minuuttia.
Lisää hunaja, suola, pippuri ja ruokakerma. Maistele, onko mausteita tarpeeksi ja lisää tarvittaessa kaikkea. :)
Anna keiton vielä pulpahtaa. Silppua tuoreen keiton päälle reilusti korianteria.