Tässä tofusalaatissa tofu on parhaimmillaan. Täynnä makua ja ihanan rapeaa.
Marinadi on tämän aterian kunkku. Niin herkullinen... Ja tällä reseptillä tuleva satsi riitti sekä tähän annokseen, että vielä kahteen muuhunkin. Sama marinadi toimii niin kanalle kuin lohellekin.
Lisukkeita voit vaihdella maun mukaan, tai napata mitä löytyy kaapista. Itse tykkään kovasti paahdetuista, rapeista kaaleista.
Lainasin marinadin punaista lankaa Glorian Ruoka & Viini -lehdestä, mutta muokkasin tosi paljon. :)
Tofusalaatti täynnä makua (4:lle)
Maustekastike
1 pieni sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 kuivattu chili (tai 1-2 tuoretta)
5 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
loraus öljyä
1/4 - 1/3 dl fariinisokeria
1/2 sitruunan kuori raastettuna
n. 1 rkl sitruunan mehua
4 tähtianista
1/2 tl kanelia
1,5 dl soijakastiketta
1 dl vettä
1/2 dl tummaa balsamiviinietikkaa
1 pkt maustamatonta tofua
n. 1/2 dl maissitärkkelystä
öljyä
n. 100 g kukkakaalia
n. 100 g parsakaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
salaattia
paprikaa
tuoretta korianteria
riisiä
Tee ensin maustekastike. Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili.
Kuullota näitä öljyssä minuutti - pari. Lisää sitten fariinisokeri ja anna sen sulaa vähän.
Lisää soijakastike, vesi, balsamiviinietikka sekä mausteet. Anna porista n. 15 minuuttia.
Kuutioi tofu ja kuivaa palat talouspaperin päällä. Painele niitä vähän toisella paperilla, jotta saat ne kuivemmaksi.
Siivilöi kuivuneiden kuutioiden päälle maissitärkkelystä.
Lämmitä reilu loraus öljyä pannulla. Lisää tofukuutiot ja paista rapeaksi. Nosta erilliseen kulhoon.
Kaada tofujen päälle maustekastiketta (n. 1/4 koko kastikkeesta riittää, lopun voit tarjota lisänä tai nostaa odottamaan seuraavaa käyttöä).
Laita riisi keittymään.
Pilko kukkakaalit ja parsakaalit. Lorauta päälle oliiviöljyä ja paahda niitä kuumassa (kiertoilma)uunissa pienessä vuoassa tai pellillä n. 10 minuuttia. Anna paahtua ruskeaksi reunoistaan. Mausta suolalla.
Pilko salaatti ja paprika pediksi, nosta päälle kaalit ja tofut. Lorota vielä tofujen marinointiliemi.
Pilko päälle reilusti tuoretta korianteria.
Tarjoa riisin kera.