perjantai 30. maaliskuuta 2012

Ei mitään “puutarhaunelmia” vaan selvä action plan!

Rakastan plantaasiani!

Iloinen jälleennäkeminen talven jälkeen! Ja ruopsutus! Inhat rikkaruohot ja mansikan rönsyt kivien ulkopuolelle, kiitos.

Valitettavasti en pääse sitä joka päivä ruopsuttamaan, sillä se sijaitsee mökillämme. Tai oikeammin ne. Aluksi oli vain yksi plantaasi, mutta innon kasvaessa niitä tuli lisää. Nyt minulla on plantaasit yksi, kaksi ja kolme, plus vielä lisäksi alaplantaasi. Yksi, kaksi ja kolme muodostavat yläplantaasin. Eli siis tonttimme puutarha-alueen oikeastaan… Ja mitä ylemmäs mennään, sitä aurinkoisempaa on. Plantaasini siis noudattavat kasvillisuusvyöhykkeitä lauhkeasta kuumaan. :)

Joka vuosi minut yllättää se, miten älytön kasvuvoima pienen pienessä siemenessä / taimessa on! Voi hyvänen aika!!! Helluntain tienoolla istutan parin sentin mitättömät taimet maahan, juhannuksena ne ovat jo vahvoja juhlijoita. Heinäkuussa kaikki kohtuus katoaa! Ne kasvavat niska limassa ja uhkaavat ahmaista alleen koko saaren! Ihanaa!! 
Kesäkuun alku ja plantaasi yksi: Taimet ja siemenet maassa. Miten suloisia ja reppanoita!

Suunnitelmat ensi kesän istutuksista alkavat olla selvät ja käyn niitä täällä blogissakin läpi laji lajilta. Nyt kuitenkin hieman esifiilistelyä viime kesän pohjalta. Juutuin tänään tunneiksi ihailemaan vanhoja kuvia. Sormet syyhyävät NIIN! Tekisi mieli vähän värittää kynsiä mustalla tussilla, että pääsisi alkuvoimaiseen ja mullantuoksuiseen tunnelmaan.

Plantaasi yksi juhannuksenvietossa
Plantaasi yksi heinäkuun puolivälin jälkeen. Kesäkurpitsat alkavat riehaantua. Toinen piti jo siirtää plantaasi kahteen.

Plantaasi kaksi samaan aikaan. Ja taustalla innokas plantaasi kolmosen rakentaja. :)

Satoa korjataan jo niska limassa! :)
Heinäkuun lopussa plantaasi kakkosen avomaankurkku karkasi kontrollista. Rönsyt ylsivät kaikkialle! Ne jopa vaanivat ja hyökkäsivät saunasta saapuvien nilkkoihin!

Viattoman näköinen väijyjä...
Plantaasi ykkösellä syyskuun alussa kesäkurpitsa jo hieman chillailee, mutta tomaatti vasta lämmittelee.
Erään kerran satoa


Surullinen kotiinlähtijä syksyn viimeisellä keikalla syyskuun viimeisinä päivinä.

2 kommenttia:

 1. Hauskalta vaikuttaa tämä sinun blogi!
  Terveiset täältä Kroatiasta :) Viimeinkin saadaan lämmintä. Viikonlopuksi 26 ;D Huippu vappua sinne!

  -Tuomas

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) Jatkakaa toki vain lukemista ja kommentoimista, ehkä jopa Kroatialaisesta näkökulmasta!

  Hauskaa vappua teille myös! Täälläkin paistaa aurinko! :D

  VastaaPoista