perjantai 30. maaliskuuta 2012

Muna, saanko esitellä kanan. Sieni-fenkolihyöstö

Naisen ja miehen väliset erot ovat hauskoja.
Stereotypioihin törmää lähes päivittäin. Mies diggaa sinisestä, nainen punaisesta. Mies pilkkoo puut, nainen siistii tuvan. Mies tietää urheilutilastot, nainen viimeisimmät juorut.

Meidän perheessä roolijako paikkapaikoin vaihtelee, eivätkä stereotypiat aina ihan kohtaa. Meillä mies viipyy kauemmin kylppärissä ja pakkaa laukkunsa hitaasti, huolella ja runsaasti. Mies on meillä suklaansyöjä - itse en suklaasta oikein pidä.

Eilen ja toissapäivänä naisen ja miehen erot esiintyivät meillä ruoanlaitossa. Toissapäivänä mies teki ruokaa, jonka kylkeen tuli kananmuna. Eilen minä tein ruokaa kananmunan kylkeen.


Munan kanssahan voi syödä melkein mitä vain. Ja munan voi syödä melkein minkä kanssa tahansa. :)

Jokaisella itseään kunnioittavalla aamiaisharrastajalla on myös tietysti mielipide siitä, minkälainen on täydellisesti paistettu / tarjoiltu muna. Meidän perheessä olemme oppineet toistemme ideaalimunat ja itseasiassa niiden paistaminen "juuri oikein" onnistuu.

Vähemmän onnekkaita olemme voileipärintamalla, missä olemme yhä syvällä poteroissamme. Kumpikaan ei jousta mielipiteestään juuston ja kinkun järjestyksestä. Tietenkin juusto tulee alle! Paitsi lämpimissä leivissä juusto tulee tietty päälle, gratinoinnin sääntö.

Mutta takaisin täydellisesti paistettuun munaan. Päällysen kuuluu jäädä löysäksi. Ihan kunnolla valahtavaksi. Miehelleni keltuainen rikotaan lastalla painamalla parin minuutin paistamisen jälkeen. Keltuainen ei saa valahtaa pois valkuaisen päältä. Minun keltuaiseni rikotaan hieman aiemmin ja hellästi pökätään valkuaisen viereen, jotta sen voi jätttää syömättä, jos ei teekään mieli.

Alla meidän - naisen ja miehen - versiot täydellisesti paistetun munan täydennykseksi. Emme mitenkään suunnitelleet tätä, nämä ruoat vain tapahtuivat keittiössämme sattumalta perättäisinä päivinä.

Naisen versio


Naisellinen hömpötys, eli sieni-fenkolihöysto

oliiviöljyä
1/2 fenkoli (tai 1/3 isosta)
vajaa 1 dl paistettuja haperoita tai muita metsäsieniä (vaikka pakkasesta)
ripaus sahramia
noin 2 rkl ruokakermaa
suolaa ja pippuria

Paista fenkoleita hetki öljyssä. Lisää paistetut haperot. Anna porista pari minuuttia ja lisää sahrami & muut mausteet. Lorauta ruokakermaa sekaan tuomaan vähän mehukkuutta. Paista vielä pari minuuttia. (Samalla voi vaikka paistaa munan toisella puolella pannua)

Rouhi vielä pippuria päälle ja tarjoa täydellisen munan kera. Yksinkertaista ja hyvää. Jätin suosiolla sipulit, valkosipulit ym. turhakkeet pois. Halusin tuoda esille fenkolin ja sienen maut sellaisenaan.

Miehen versio


Miehekäs murkina (eli viritetty pyttipannu)

kaupan pakastepyttipannua
ryynimakkaraa

Paista.:)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti