lauantai 9. helmikuuta 2013

Banaani-sitruunahillo

Haluatko laskiaispullan sisään jotain todella erikoista?
Oletko kyllästynyt perinteisiin lättyhilloihin, kokeilehan tätä! :)

Itävaltalaisia alppireseptejä odotellessa haluan vinkata teille, miten voitte kirjaimellisesti tuoda lisämaustetta kotoisiinkin leivonnaisiin ja jälkkäreihin. 

Tämä Koemaistaja-blogista löytämäni hyvin erikoinen kokeilu valloitti sydämeni. Uskoisin, että hillo on parhaimmillaan lettujen ja vaniljajäätelön kanssa. Itse söin hillon pääasiassa suoraan purkista lusikalla. :)


Banaani-sitruunahillo

200 g banaania (kuorittuna)
100g sitruunaa (kuorittuna)
1/2 vaniljatankoa
0,25 tl maustepippuria
0,25 tl kardemummaa
1/4 dl omenaviinietikkaa*
1/2 dl vettä
ripaus suolaa
1,5 dl hillosokeria

Kuutioi banaani ja sitruuna. Mittaa kaikki aineet kattilaan paitsi sokeri.

Kiehuta pienesti poreillen 20 minuuttia.

Lisää sokeri ja keittele vielä 10 minuuttia.

Lusikoi hillo steriloituun hillopurkkiin.


Alkuperäisessä ohjeessa omenaviinietikkaa oli kaksinkertainen määrä. Tässä kuitenkin nyt määrä on puolitettu, sillä mielestäni etikka dominoi hieman liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti