keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ihanainen puolukkapiiras tosiystäville

Ystävänpäivän kunniaksi intohimoisen ja räiskyvän punaisia sävyjä kaikille rakkaille ystäville ja elämäni miehelle. :)

Työkiireiden vuoksi en lähettänyt tänä vuonna kortin korttia tai keksinyt mitään muutakaan erityiskivaa. Sen sijaan annan teille hyvän reseptin, jota tehdessänne toivottavasti ajattelette minua yhtä lämmöllä, kuin minä aina ajattelen teitä.


Tämä puolukkapiiras on todella helppo tehdä. Toimii siis hyvin kiireisen arjen keskelläkin.

Tein tämän maanantai-iltana töiden jälkeen, ja tiistaina vieraille tarjottaessa maistu mainiosti. Aikaa ei leipoessa mennyt kuin parikymmentä minuuttia (+ toki uunin odottelu).

Kiille toimii tässä lähinnä "liimana" eikä luo paksua kiillekerrosta.


Ihanainen puolukkapiiras tosiystäville

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 dl maitorahkaa
2 dl (kevyttä) kermaviiliä
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa

Päälle:
2,5 dl puolukoita
1 dl punaista mehua tai vettä ja sokeria
1 liivatelehti

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Öljyä reunat ohuelti.

Sekoita nopeasti kaikki pohjataikinan ainekset keskenään. Painele pohja vuoan pohjalle.

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada pohjan päälle.

Paista 45 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

Kun kakku on kunnolla rauhassa jäähtynyt, ripottele päälle kohmeiset puolukat ja tee kiille. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Lämmitä mehu kattilassa lähes kiehuvaksi. Purista liivatteista turhat nesteet pois ja liota ne kuumaan veteen. Anna jäähtyä melko jähmeäksi, mutta kuitenkin "kaadettavaksi".

Sivele lusikan avulla kiillettä puolukoiden päälle. Jos tuntuu, että puolukat jo saivat kiillettä kyllikseen, et välttämättä tarvitse koko satsia.


Hyvää ystävänpäivää kaikille! Tervetuloa kylään! :)


2 kommenttia: