keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Hurmaava fenkoli-palsternakkakeitto

Voi lintujen laulelu, oravien kisailu ja rusakoiden loikinta sentään! :)

Olemme muttaneet. Tavarat eivät suinkaan ole paikoillaan. Kaikki on hukassa. Mutta onnea on oma piha, jossa"villi"eläimet kirmaavat, oma sauna, ihana keittiö, mahtava naapurusto ja hehkuva luonto.

Onnea on koti. <3


Tänä Wappuna heiluu teekkarilakin tupsu vain hieman (mutta fenkolin sitäkin enemmän) ja ihanien sitruunaisten pikkumunkkien pyöräyttely saa suosiolla  jäädä ensi vuoteen.

Mutta Wappuisa, hyvä kuohuviini sopii kyllä erinomaisesti tämänkin aterian kruunuksi. :)


Keittiörintamalla on ollut hieman hiljaista. Johtuen lähinnä siitä, että KAIKKI on pakattu. Eikä kyllä ylimääräistä aikaakaan ole juuri lieden ääreen riittänyt.

Miten mahtavaa olikin avata peli uudelleen fenkoli-palsternakkakeitolla. Äidiltäni saama resepti on kerrassaan loistava.

Fenkoli tuo ihanaa aniksen makua, jota palsternakan makean pähkinäinen maku tukee. Itse rohkenin muuttaa alkuperäistä reseptiä lisäämällä hieman - ylläri ylläri - valkosipulia ja yrttejä. :)
Tämä keitto on suorastaan syntisen simppeli tehdä, joten nyt kaikki sauvasekoitin kauniiseen kouraan!

(Hmm... Tuonne pihamaalle mahtuu kasvamaan yhtä sun toista... Ehkä maa-artisokan viereen pääsee myös palsternakkaa!)


Fenkoli-palsternakkakeitto (2:lle)

n. 300 g palsternakkaa
1,5 sipulia
2 valkosipulinkynttä
n. 3 rkl voita / margariinia
1/2 fenkoli
n. 4 dl vettä
1 tl kasvisfondia
2 maustepippuria
suolaa
pippuria
2 - 3 dl maitoa

tuoretta basilikaa
kuivattua valkosipulia


Pese, kuori ja pilko palsternakat. Kuori ja pilko sipuli ja murskaa valkosipulinkynsi. Pilko fenkoli. Palat voivat olla reilun kokoisia.

Sulata voi kattilassa, lisää kasvikset ja kuullota viitisen minuuttia. Älä anna ruskistua.


Lisää vettä sen verran, että kasvikset nippa-nappa peittyvät. Lisää myös maustepippurit ja pienen pieni loraus kasvisfondia. Anna kasvisten kiehua kypsiksi noin 15 minuutin ajan.

Soseuta kypsyneet kasvikset sauvasekottimella. Keitto on sitä ihanampaa, mitä samettisempaa siitä saat. Lisää maito. Mausta suolalla ja pippurilla.

Revi annosten päälle tuoretta basilikaa ja murskaa hieman kuivattua valkosipulia.

Ihanaa!


Ja jottei totuus unohtuisi... Alla vertailussa huonekalujen kantajan ja kaappien järjestelijän annokset. :)
Hauskaa Wappua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti