maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kvinoatäytteiset kesäkurpitsat

Tämän hetken superkiireiseen arkeeni sopii nopeasti valmistuva, erillistä kauppareissua tarvitsematon, terveellinen kokkailu. Sitä edustavat myös nämä kvinoatäytteiset kesäkurpitsat!


Rakastan kesäkurpitsaa niiiiiin paljon, siitä voi kyllä pyöräyttää ihan mitä tahansa (keittoa, salaattia, grillattua salaattia, lisuketta, grilliruokaa, uuniruokia, ratatouillea...). Olen myös pikkuhiljaa oppinut käyttämään kvinoaa laajemmin. Se toimii salaateissa, mausteisena pääraaka-aineena, lisukkeena ja jopa piiraana

Tämä annos on raikas, hapokas ja makuja tulvillaan. :)


Kvinoatäytteiset kesäkurpitsat (2:lle)

1/2 isosta kesäkurpitsasta 
suolaa 
pippuria
1/2 dl kvinoaa
pari hyppysellistä rusinoita
2 rkl valkoviinietikkaa
n. 2-4 tl oliviiöljyä
2 tl hunajaa
1 hapan omena
1 pienehkö sipuli
2 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta minttua
jäävuorisalaattia

(balsamiviinietikkaa tai viikuna-balsamicoa)


Lämmitä uuni 180 asteeseen. Halkaise ja koverra kesäkurpitsat.  Mausta puolikkaat suolalla ja pippurilla.


Paista kesäkurpitsoita uunissa viitisen minuuttia, kunnes se hieman pehmenee. Pilko sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko omena pieniksi paloiksi.

Keitä kvinoa kypsäksi paketin ohjeen mukaan. Lämmitä loraus öljyä pannulla (tai tyhjentyneessä kvinoakattilassa, jos haluat optimoida tiskien määrän) ja kuullota sipuleita ja valkosipuleita pari minuuttia.

Sekoita keskenään valkoviinietikka, hunaja, oliiviöljy, suola ja pippuri. Silppua minttu.

Yhdistä keskenään kypsä kvinoa, rusinat, kuullotetut sipulit, silputtu minttu ja kastike.


Revi salaatti lautaselle. Nosta kesäkurpitsa salaattipedille ja täytä kvinoaseoksella. Rouhi päälle suolaa ja pippuria, ja tiputtele halutessasi muutama tippa balsamiviinietikkaa.


Herkullista ja raikasta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti