Tämä aika on nyt.
Jälkiruoka, joka todella maistuu KESÄLTÄ ja sopii hyvin kuumuudessa hautovaan kesäpäivään. Se valmistuu nopeasti ja vaivatta, ja saa syöjät sanattomiksi. :)
Leirini. |
Raparperiunelma (2:lle)
1 iso raparperinvarsi
n. 1- 1,5 dl vettä
n. 1/4 dl sokeria
1,5 rkl perunajauhoja liotettuna n. 1/2 dl vettä
ripaus kardemummaa
1,5 dl kuohu- tai vispikermaa
2,5 rkl sokeria
ripaus kardemummaa
pelto-orvokkeja tai muita syötäviä kukkia
Keitä ensin makea raparperikiisseli.
Pilko raparperi. Jos varsi on paksu, halkaise se ensin pitkittäin.
Laita kattilaan raparperipalat, vesi ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia kunnes raparperit pehmenevät. Liota perunajauhot tilkkaan vettä ja lisää kattilaan ohuena nauhana. Anna pulpahtaa ja keitto suurustuu. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää ripaus kardemummaa ja anna kiisselin jäähtyä.
Vatkaa kerma ja mausta se sokerilla.
Kokoa annosmaljat. Kaada astian pohjalle raparperikiisseliä, nostele päälle kermavaahtoa. Ripauta hieman kardemummaa ja koristele annos esimerkiksi pelto-orvokeilla tai muilla söytävillä kukilla.
Tarjoa heti (koeta malttaa olla kuvaamatta annosta sadasta eri vinkkelistä). Nauti sydämesi kyllyydestä. :)
Ja tietysti terassiin nojaa ponnekkaasti puutarhalapio, joka on ollut ahkerassa käytössä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti