Mutta varmasti mikä tahansa hedelmäinen likööri on hyvää. Alkuperäinen resepti suosi kirpeää omenalikööriä. Ensi kerralla kokeilen rommia, sillä rommirusinat ovat parasta maan päällä. Ja ehkä lisään mukaan hyppysen kardemummaa, koska se vain on niin hyvää.
Tee skonsseja vaikka brunssille rakkaiden ystävien kanssa. Tai pihan avajaisiin. Tai molempiin. :)
Rusina-likööriskonssit (n. 10 kpl)
2 dl venhäjauhoja
2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
0,5 tl suolaa
50 g voita tai margariinia
1 dl kylmää maitoa
1/2 dl hedelmälikööriä
1 dl rusinoita
Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Nypi margariini joukkoon.
Lisää maito, likööri ja rusinat. Sekoita, mutta älä vaivaa.
Painele taikina n. 2 cm paksuksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja. Esimerkiksi väärinpäin käännetty lasi toimii hyvin.
Voitele skonssit maidolla ja paista 225-asteisessa uunissa 10 - 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti