torstai 29. toukokuuta 2014

Rusina-likööriskonssit

Nyt ei tarvitse nyppiä rusinoita pullasta, kun voi ahmaista koko skonssin. :)


Tein skonsseja, näitä klassikon asemassa olevia skotlantilaisperäisiä välipalaleipiä, ensimmäistä kertaa elämässäni (!!). Taitaa johtua siitä, että lähtökohtaisesti aina vähän vastustan trendejä. Jos kaikki maailman brunssaajat, kotoilijat, hipsterit ja ravintolapäivääjät tekevät skonsseja, minähän en tee.


Rusina-likööriskonssit olivat aivan ihania. Kaneli, rusina ja hedelmälikööri löivät kättä yhteen. Käytin liköörinä vanhan kotikaupunkini Troyesin erikoisuutta, Prunelles de Troyes -likööriä, joka tehdään oratuomen marjoista (heh, tuomenmarjat = Akun vanha lippukunta, aina parempi kuin sudenpennut...).
Mutta varmasti mikä tahansa hedelmäinen likööri on hyvää. Alkuperäinen resepti suosi kirpeää omenalikööriä. Ensi kerralla kokeilen rommia, sillä rommirusinat ovat parasta maan päällä. Ja ehkä lisään mukaan hyppysen kardemummaa, koska se vain on niin hyvää.

Tee skonsseja vaikka brunssille rakkaiden ystävien kanssa. Tai pihan avajaisiin. Tai molempiin. :)


Rusina-likööriskonssit (n. 10 kpl)

2 dl venhäjauhoja
2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
0,5 tl suolaa
50 g voita tai margariinia
1 dl kylmää maitoa
1/2 dl hedelmälikööriä
1 dl rusinoita


Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Nypi margariini joukkoon.

Lisää maito, likööri ja rusinat. Sekoita, mutta älä vaivaa.


Painele taikina n. 2 cm paksuksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla paloja. Esimerkiksi väärinpäin käännetty lasi toimii hyvin.


Voitele skonssit maidolla ja paista 225-asteisessa uunissa 10 - 12 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti