Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!
Juhlistimme isänmaatamme tänään oman maan kasviksilla - valkosipulista maa-artisokkaan.
Ihanat uunipaahdetut maa-artisokat ovat herkkuani, ja tällä kertaa ne saivat kaverikseen raikkaan sitruunan ja ihanan yrttisen timjamin. Ai että, oli kyllä hyvää. :)
Ei se aina ole niin nöpönnuukaa - hyvää oli siitä huolimatta. :D
Eli jos itse kokeilet tätä reseptiä, voit huoletta paistaa kanat ja kasvikset samassakin vuoassa.
Sitruuna-timjamipaahdettua maa-artisokkaa, ruusukaalia ja kanaa (4:lle)
n. 500 g maa-artisokkia
n. 400 g ruusukaaleja
n. 700 g kanasuikaleita
1/2 dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
reilu 1/2 nippua tuoretta timjamia
1,5 tl sokeria
6-7 valkosipulinkynttä (koosta riippuen)
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia
Sekoita marinadin ainekset keskenään.
Harjaa maa-artisokat puhtaiksi. Pilko ne n. 1-2 cm paksuiksi siivuiksi.
Katkaise ruusukaaleista kannat ja halkaise ne kahtia.
Sekoita loppu marinadi hyvin kasvisten kanssa.
Levitä kasvikset uunipellille.
Kumoa marinoituneet kanat toiseen pienempään uunivuokaan. Jos tahdot, voit kypsentää kanat myös samassa uunivuoassa kasvisten kanssa.
Paahda kasviksia ja kanoja 200-asteisessa uunissa kiertoilmalla n. 20-30 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kanat kypsiä. Mausta vielä suolalla ja revi päälle tuoretta timjamia.
Voit tarjota kanat ja kasvikset erikseen tai sekoittaa ne tarjoiluvuoassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti