Ihanaa viikonloppua! Tässä tämän syksyn suosikkireseptini; mausteinen, täyteläinen, eksoottinen kurpitsakeitto. <3
Superherkullinen kurpitsakeitto (4:lle)
2 sipulia
1 iso / 2 pientä omenaa
1 myskikurpitsa (reilu 1 kg)
loraus öljyä
1 rkl vihreää currytahnaa
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
n. 4 dl kasvislientä (tai vettä + kasvisfondia)
1-2 dl maitoa
100 g inkivääri-sitruunaruohotuorejuustoa
(raejuustoa)
(tuoretta korianteria)
Pilko sipulit ja omenat. Kuori ja pilko myskikurpitsa kuutioiksi.
Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota sipuleita, omenoita ja myskikurpitsaa hetki.
Lisää currytahna ja sekoita. Lisää myös kasvisliemi niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät sekä inkivääri.
Anna keiton porista kannen alla n. 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Lisää tuorejuusto ja maitoa sen verran, että saat sopivan paksuisen keiton.
Tarjoa esimerkiksi raejuuston kera tai sellaisenaan. Koristele halutessasi tuoreella korianterilla.
Tarjoa esimerkiksi raejuuston kera tai sellaisenaan. Koristele halutessasi tuoreella korianterilla.
Ei ihan samaa mutta kurpitsakeittoa söimme mekin tänään. Kyllä oli hyvää! Ensi kerralla testaan tämän.
VastaaPoista