sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Laskiaisbostonkakku

Lisää laskiaispullamodifikaatioita!

Rakastan bostonkakkua yli kaiken - sen lisäksi, että se on yleensä tavallista pullaa tuhat kertaa mehevämpää ja että sitä saa repiä, on se myös minulle lapsuudesta rakas herkku.


Toimii muuten erittäin hyvin myös laskiaispullana. :) Kuten toimi pitkokin.


Laskiaisbostonkakku

Pullataikina 
+ keltuainen voiteluun
+ raesokeria

n. 2 dl vadelma- tai mansikkahilloa
n. 1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria


Tee pullataikina ohjeen mukaan.

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Pyörittele kohonneesta taikinasta palloja, ja nostele ne irtopohjavuokaan väljästi. Noin kuusi - seitsemän pullaa mahtuu sopivasti yhteen peruskokoiseen vuokaan.

Anna kohota vielä n. 15-20 minuuttia.

Voitele keltuaisella ja koristele raesokerilla.

Paista 180-asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.
Anna jäähtyä hyvin.

Leikkaa kakusta hattu irti leipäveitsellä.

Kaiverra "pullakohtiin" monttu ja täytä hillolla.


Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.

Kerrosta reilusti kermavaahtoa kakun päälle ja nosta hattu paikalleen. Tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti