sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Runebergin kääretorttu

Hyvää Runerbergin päivää!


Kuten viimevuotisesta avautumisestani tavallisten runebergintorttujen yhteydessä huomasitte, on päivä minulle erityisen muistorikas - koomisella tavalla. :D

Nyt olen itse asiassa herkkulakossa (jonka rikon kuun lopussa laskiaispullilla), mutta koska minulla on kylässä mahtavia vieraita, ruunarit ovat superhyviä, ja tämä eteen kävellyt resepti oli vastustamaton, leipasin eilen mehevyydessään voittamattoman Runebergin kääretortun. (Kiitos Maku-lehti 1/2017.)


Voi vitsit, että tuli mehevä ja makea leivos! Siis aivan superhyvää. Yleensä en ihan kauhean äkkimakeista leivonnaisista tykkää, mutta tähän se jotenkin sopi. Koko rulla oli niin ihanan kostea. Eikä todella tarvinnut suurta palaa makeannälkää tyydyttämään.

Tosin meidän nelihenkinen porukka taisi olla muuten nälissään, sillä torttu katosi saman tien parempiin suihin. :)


Nyt kaikki leipomaan - kääretorttu on 100 kertaa vaivattomampi kuin perinteiset ruunarit, ja jopa ehkä paremman makuinen!


Runebergin kääretorttu (4-8:lle)

2 munaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
n. 7 tippaa manteliaromia
100 g voita sulatettuna
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kardemummaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl pomeranssinkuorta

n. 300-400 g vadelmahilloa

1 1/2 dl tomusokeria
2 tl vettä

jäisiä vadelmia (itse poimittuja)


Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää manteliaromi ja sula, huoneenlämpöinen voi.


Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään. Nostele ja kääntele ne taikinan joukkoon.


Levitä taikina paperoidulle uunipellille.


Paista 200-asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia.


Kumoa kypsä taikina toiselle leivinpaperille, jolle olet ripotellut sokeria.

Anna jäähtyä kunnolla.

Levitä päälle vadelmahillo ja kääri lyhyeltä sivulta rullalle.


Nosta kääretorttu jääkaappiin oleentumaan vähintään pariksi tunniksi.

Kun on syömisen aika, tee kuorrutus. Sekoita kylmä vesi tomusokeriin ja nostele seos pieneen pakastepussiin. Leikkaa pussin kulma pois, ja rutista koristeet paikalleen.

Ripottele päälle jäisiä vadelmia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti