keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Red velvet -juustokakku

Tähän aikaan vuodesta alan enenevässä määrin arvostamaan robusteja leivonnaisia. :)
Lähestulkoon jokainen luomus nimittäin matkustaa ensin kuumassa autossa, sitten keikkuvassa veneessä ja lopulta se raahataan valtavan kuorman osana pikkusormesta riippuen ylös mökille.


Red velvet -juustokakku oli yksi tämän vuoden äitienpäiväkakuista (tietenkin niitä on aina monta). 

Olen aiemmin tehnyt red velvet -kakkua tyttäreni nimiäisiin, joten ehkä vähän teemaa noudatellen halusin nyt kestitä äitiäni.


Ihan ensimmäisessä tekemässäni red velvet -kakussa oli ongelmana värin epätasainen jakautuminen, mutta  joka kerta lopputulos on ollut syvemmän ja tasaisemman punainen, ja tässä kakussa värieroja ei ollut lainkaan. Jes.

Kakku meni kuin kuumille kiville. Yleisö tykkäsi. :)


Yksi ehdoton plussa oli luonnollisesti myös vatkaimennuolijan ihanat punaiset posket ja kourat. :)


Tämä kakku on jälleen kätevä myös sen vuoksi, että se säilyttää mehevyytensä mainiosti. Voit siis tehdä kakun hyvin päivää - paria ennen tarjoamista.

Loistava mökkikakku kesään!


Red velvet -juustokakku

2 munaa
125 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl punaista elintarvikeväriä (jauhe)
ripaus suolaa
3/4 tl valkoviinietikkaa
2 dl vehnäjauhoja

200 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 keltuainen
1/2 tl vaniljauutetta


Sulata voi tai margariini. Yhdistä keskenään voisula, sokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe, suola, elintarvikeväri ja valkoviinietikka.

Sekoita joukkoon munat hyvin vatkaten. Lisää joukkoon myös vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Tuloksena on iloisesti punaiseen taittava taikina.


Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri, keltuainen ja vaniljauute. Sekoita tasaiseksi.


Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, Käytin pientä vuokaa, jonka halkaisija on 17 cm. Voitele reunat kevyesti.

Kaada n. 3/4 taikinasta vuokaan. Nostele päälle tuorejuustoseosnokareita, joiden päälle vielä loput taikinasta.


Marmoroi kakun pinta vetelemällä veitsellä muutama viilto läpi taikinan ja sekoittaen tuorejuustoa punaisen taikinan joukkoon. Älä sekoittele liikaa, muutama veto riittää.


Paista kakkua uunin keskitasolla n. 35 minuuttia.


Voit tarjota kakun lämpimänä tai kylmänä, joko sellaisenaan tai esim. kermavaahdon kera. Kunhan on kuohuvaa. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti