Se kaikkein paras omenapiirakka
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1,5 dl sokeria
150 g margariinia tai voita
1 muna
0,75 dl maitoa
1,2 dl vaniljakreemijauhetta
2,5 dl vettä
n. 0,5 dl tomusokeria
150 g maustamatonta maitorahkaa
1 muna
reilu 1 l omenakuutioita
Muruseos pinnalle:
0,75 dl margariinia
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl sokeria
1 tl kardemummaa
Kuutioi omenat. Sekoita keskenään vaniljakreemijauhe ja vesi ja nosta jääkaappiin paksuuntumaan vähintään puoleksi tunniksi.
Tee taikina. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Sulata margariini. Lisää se, maito ja muna kuiviin aineisiin ja sekoita.
Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Kumoa siihen omenakuutiot. Niitä tulee reilusti.
Sekoita keskenään vaniljakreemi, tomusokeri, maitorahka ja muna. Maista, että massa on makuusi sopivan makeaa ja lisää tarvittaessa sokeria. Huomaa, että muruseoksesta tulee myös reilusti makeutta.
Kaada seos omenakuutioiden päälle.
Sekoita keskenään muruseoksen ainekset ja puristele kourassasi piirakan päälle kökkäreitä.
Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.